Ο Φιγιόν μένει σε πύργο του 14ου αιώνα -Πώς το δικαιολογεί ο ίδιος [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο Φιγιόν μένει σε πύργο του 14ου αιώνα -Πώς το δικαιολογεί ο ίδιος [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του γαλλικού συντηρητικού κόμματος και υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας για το 2017 έχει μία και μοναδική ιδιοκτησία: έναν τεράστιο πύργο στην περιοχή Σαρτ της Γαλλίας, που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα.

Ο κυρίως πύργος χτίστηκε τον 14ο αιώνα, αλλά έγιναν προσθέσεις μιας ολόκληρης πτέρυγας τον 18ο αιώνα, ενώ τον 19ο αιώνα κτίστηκε και μια εκκλησία.

Ο Φιγιόν μένει σε πύργο του 14ου αιώνα -Πώς το δικαιολογεί ο ίδιος [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ο Φιγιόν μένει σε πύργο του 14ου αιώνα -Πώς το δικαιολογεί ο ίδιος [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Ο πύργος αγοράστηκε από τον Φιγιόν το 1984. Η Αγγλίδα σύζυγός του Pénélope, η οποία είναι δημοτική σύμβουλος στην πόλη Μποσέ, όπου βρίσκεται ο πύργος, εξήγησε το 2014 πώς αγοράστηκε αυτό το πολυτελές και βαρύ οικοδόμημα. Εκείνη έμαθε ότι ο δήμαρχος του χωριού πουλούσε το «σπίτι» της γιαγιάς του και το αγόρασαν αμέσως.

Ο Φιγιόν μένει σε πύργο του 14ου αιώνα -Πώς το δικαιολογεί ο ίδιος [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ο Φιγιόν μένει σε πύργο του 14ου αιώνα -Πώς το δικαιολογεί ο ίδιος [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Ο πύργος προκάλεσε πολλά προβλήματα στην εικόνα του Φρανσουά Φιγιόν. Προ ετών, ο υποψήφιος πρόεδρος παρουσίασε τον πύργο του λέγοντας «το σπίτι μου», προκαλώντας ειρωνικά σχόλια. Ο πύργος του Beaucé, όπως ονομάζεται, αγοράστηκε αντί 440.000 ευρώ και η σημερινή του αξία αποτιμάται σε 650.000 ευρώ.
Αλλά ο Φιγιόν παρεξηγήθηκε και αναγκάστηκε να απολογηθεί όταν το 2013 φωτογραφήθηκε με όλη την οικογένειά του μπροστά στον πύργο. Εδειξε τα άλογά του, ανέβηκε σε ένα τρακτέρ που έχει η φάρμα του πύργου και τα σχόλια έλεγαν εκείνη την εποχή ότι ο Φιγιόν κατέστρεψε την εικόνα του.

Ο Φιγιόν μένει σε πύργο του 14ου αιώνα -Πώς το δικαιολογεί ο ίδιος [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ο Φιγιόν μένει σε πύργο του 14ου αιώνα -Πώς το δικαιολογεί ο ίδιος [εικόνες] | iefimerida.gr 5


Ο Φιγιόν δεν έκανε βήμα πίσω και μέσω Twitter απάντησε αιχμηρά σε όσους τον κατηγορούσαν για την ιδιοκτησία του.
«Δεν είμαι όπως ορισμένοι που έχουν βίλες στην Κυανή Ακτή και δεν τους βλέπουμε ποτέ σε φωτογραφία στη βίλα που κατέχουν», έγραψε.
Μάλιστα, μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο, για το ίδιο θέμα, ο Φιγιόν είχε απαντήσει:
«Θέλω οι άνθρωποι να με βλέπουν όπως είμαι πραγματικά. Δεν χρειάζεται να εφεύρω μια εικόνα για τον εαυτό μου. Εκεί ζω, δεν συνηθίζω να κρύβω ποιός είμαι. Είναι επιλογή μου να δείξω ποιός πραγματικά είμαι. Δεν υπακούω σε κριτήρια επικοινωνιολόγων».
Ο δημοσιογράφος Bruno Roger του Nouvel Observateur είχε ειρωνικά σχολιάσει το τρακτέρ στο οποίο ανέβηκε ο Φιγιόν, μέσα στον πύργο.
«Το τρακτέρ, το νοιώθουμε, επελέγη γιατί είναι η εργασία στη γή, η εικόνα χρησιμεύει εδώ και αιώνες. Είναι σαν τον Λουδοβίκο XVI που εμφανιζόταν με άροτρο. Αλλά τίποτα δεν είναι πιο ανυπόφορο για το λαό, σε περίοδο κρίσης, από τις απολαύσεις των ισχυρών που μιμούνται την εργασία του λαού».
Το σάιτ Atlantico, παρότι είναι φιλικό στο συντηρητικό κόμμα, έγραφε για τον λόγο που ώθησε τον Φιγιόν να φωτογραφηθεί στον πύργο του, to 2013:

«Θέλει να δείξει ότι δεν τον νοιάζει να κάνει φωτογράφιση κοσμική στο Paris Match. Αλλά ήθελε να δείξει σε όλους όσοι επαναλαμβάνουν χωρίς σταματημό ότι δεν θα φτάσει ως το τέλος της μάχης, ότι δεν έχει τα εντόσθια, πως είναι αποφασισμένος να φτάσει ως το τέλος, ακόμη και αν αναγκαστεί να κάνει πράγματα που δεν του αρέσουν».

Ο Φιγιόν μένει σε πύργο του 14ου αιώνα -Πώς το δικαιολογεί ο ίδιος [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φιγιόν πύργος 14ου αιώνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ