Δημοσκόπηση: Σουλτς και όχι Γκάμπριελ θέλουν οι Γερμανοί για υποψήφιο καγκελάριο - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση: Σουλτς και όχι Γκάμπριελ θέλουν οι Γερμανοί για υποψήφιο καγκελάριο

Φωτογραφία: AP/ Olivier Matthys
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον Μάρτιν Σουλτς θεωρεί ως καλύτερο σοσιαλδημοκράτη υποψήφιο καγκελάριο το 40% των Γερμανών.

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας Dimap, για λογαριασμό της εφημερίδας Welt ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συγκεντρώνει μεγαλύτερο ποσοστό από τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, καθώς μόλις το 31% των ερωτηθέντων θεωρεί καλύτερο υποψήφιο τον πρόεδρο του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD).

Η κατάσταση έχει ανατραπεί σε σύγκριση με τον περασμένο Μάιο, όταν το 31% θεωρούσε καλύτερο σοσιαλδημοκράτη υποψήφιο τον Γκάμπριελ, έναντι του 28% που προτιμούσε τον Σουλτς.

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 58% των σοσιαλδημοκρατών ψηφοφόρων θεωρούν καλύτερο υποψήφιο τον Σουλτς, έναντι του 42% που προτιμά τον Γκάμπριελ. Ανάμεσα στους ψηφοφόρους των Πρασίνων και της Αριστεράς τα ποσοστά είναι ακόμα πιο συντριπτικά υπέρ του Σούλτς. Οι μεν Πράσινοι ψηφοφόροι τον προτιμούν σε ποσοστό 52%, ενώ τον Γκάμπριελ μόλις το 25%, οι δε αριστεροί ψηφοφόροι θεωρούν σε ποσοστό 46% καταλληλότερο τον Σούλτς και τον Γκάμπριελ μόλις το 11%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ