Το πιο νόστιμο και αφράτο κέηκ που έχετε ποτέ ονειρευτεί.
Υλικά
- 125 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
- 225 γραμμάρια ζάχαρη
- 3 αυγά
- 225 γραμμάρια αλεύρι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 φακελάκι βανίλια
- 110 γραμμάρια βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Χωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους
- Σε μια λεκάνη χτυπήστε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη να ασπρίσουν –Προσθέστε το γιαούρτι
- Λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το μέσα, ανακατέψτε απαλά
- Ρίξτε τη βανίλια
- Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν και προσθέστε τα κι αυτά σιγά σιγά, ανακατέψτε απαλά
- Κάντε τα ασπράδια μαρέγκα βάζοντας μέσα μια πρέζα αλάτι –Να γίνουν αφράτα
- Προσθέστε τα σιγά σιγά στη ζύμη, ανακατέψτε απαλά να ενσωματωθεί στο μείγμα
- Βουτυρώστε μια φόρμα για κέηκ και αδειάστε το μείγμα
- Ψήστε το κέηκ για 30-35 λεπτά
- Βάλτε το σε σχάρα για να κρυώσει και μπορείτε, όταν κρυώσει, από πάνω, να βάλετε ζάχαρη άχνη ή λιωμένη σοκολάτα.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο