Για ένα κρύο βράδυ αυτή είναι η ιδανική κοτόσουπα.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το υπόλοιπο κοτόπουλο ή γαλοπούλα που σας έμεινε. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα και βιολογικά λαχανικά.
Υλικά
- 3 καρότα
- 1 κρεμμύδι
- 2 κλωνάρια σέλινο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 στήθος κοτόπουλο ή ένα υπόλοιπο γαλοπούλας
- Ζωμό κότας (προαιρετικά)
- ½ φλυτζάνι χοντρό κριθαράκι
- Αλάτι, πιπέρι, λεμόνι
![Κοτόσουπα με κριθαράκι | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/2016-11/orzo.jpg?itok=osrzQ0oM)
Εκτέλεση
- Κόψτε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο
- Βάλτε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ροδίστε τα λαχανικά για 5 λεπτά
- Προσθέστε το κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια και ροδίστε το καλά
- Ρίξτε τον ζωμό αφού τον διαλύσετε σε ζεστό νερό, 2 φλυτζάνια, και βράστε για μισή ώρα
- Προθέστε το κριθαράκι και βράστε για άλλα 20 λεπτά περίπου, ίσως χρειαστεί ακόμη λίγο ζεστό νερό
- Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, σερβίρετε με χυμό λεμονιού
![Κοτόσουπα με κριθαράκι | iefimerida.gr 1](/sites/default/files/styles/in_article/public/2016-11/orzo.jpg?itok=osrzQ0oM)
Το μυστικό σε αυτή τη σούπα είναι να μην έχει πολύ κριθαράκι γιατί απορροφάει τα υγρά και γίνεται σαν ριζότο. Σεβαστείτε τη δόση 1/2 φλυτζάνι, ίσως και λιγότερο, μην βάζετε χωρίς να μετρήσετε.
![Κοτόσουπα με κριθαράκι | iefimerida.gr 2](/sites/default/files/styles/in_article/public/2016-11/orzo-sos.jpg?itok=j5FPr8Kq)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο