Κοτόσουπα με κριθαράκι - iefimerida.gr

Κοτόσουπα με κριθαράκι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για ένα κρύο βράδυ αυτή είναι η ιδανική κοτόσουπα.


Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το υπόλοιπο κοτόπουλο ή γαλοπούλα που σας έμεινε. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα και βιολογικά λαχανικά.
Υλικά

  • 3 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κλωνάρια σέλινο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 στήθος κοτόπουλο ή ένα υπόλοιπο γαλοπούλας
  • Ζωμό κότας (προαιρετικά)
  • ½ φλυτζάνι χοντρό κριθαράκι
  • Αλάτι, πιπέρι, λεμόνι
Κοτόσουπα με κριθαράκι | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Κόψτε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο 
  • Βάλτε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ροδίστε τα λαχανικά για 5 λεπτά
  • Προσθέστε το κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια και ροδίστε το καλά
  • Ρίξτε τον ζωμό αφού τον διαλύσετε σε ζεστό νερό, 2 φλυτζάνια, και βράστε για μισή ώρα
  • Προθέστε το κριθαράκι και βράστε για άλλα 20 λεπτά περίπου, ίσως χρειαστεί ακόμη λίγο ζεστό νερό
  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, σερβίρετε με χυμό λεμονιού
Κοτόσουπα με κριθαράκι | iefimerida.gr 1

Το μυστικό σε αυτή τη σούπα είναι να μην έχει πολύ κριθαράκι γιατί απορροφάει τα υγρά και γίνεται σαν ριζότο. Σεβαστείτε τη δόση 1/2 φλυτζάνι, ίσως και λιγότερο, μην βάζετε χωρίς να μετρήσετε.

Κοτόσουπα με κριθαράκι | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή κοτόσουπα κριθαράκι λαχανικά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ