Αυτό είναι το κρασί που ήπιε ο Ομπάμα στο επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο - iefimerida.gr

Αυτό είναι το κρασί που ήπιε ο Ομπάμα στο επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο

φωτογραφία αρχείου: eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο ποικιλίες που δίνουν πλούσια μύτη και «γεμάτο» στόμα, από τις πλαγιές του Παγγαίου όρους στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, επέλεξε ο σομελιέ που επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο του Ομπάμα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κατά το επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας προς τιµήν του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη χώρα µας, το κρασί που συνόδευσε τόσο το πρώτο όσο και το κυρίως πιάτο του µενού ήταν το Κτήμα Βιβλία Χώρα Λευκός, εσοδείας 2016.

Αυτό είναι το κρασί που ήπιε ο Ομπάμα στο επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο | iefimerida.gr 0

Τα χαρακτηριστικά του
Απαλό πρασινοκίτρινο χρώμα με προκλητική διαύγεια. Το πάντρεμα της κοσμοπολίτικης αρωματικής εμπειρίας με την πολυδυναμική ελληνική δίνει ένα κρασί με έντονα φρουτώδη αρώματα που θυμίζουν εξωτικά φρούτα, ροδάκινο και εσπεριδοειδή. Η γεύση του πλούσια, δροσιστική, με εξαιρετική ισορροπία, ευχάριστη οξύτητα και μεγάλη αρωματική επίγευση.

Αυτό είναι το κρασί που ήπιε ο Ομπάμα στο επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο | iefimerida.gr 1

Από τις πλαγιές του Παγγαίου όρους
Ο οίνος αυτός παράγεται από το Κτήµα Βιβλία Χώρα, στις άγονες πλαγιές του Παγγαίου όρους και προέρχεται από το πάντρεμα δύο ποικιλιών, του Sauvignon Blanc και του Ασύρτικου.
Ο συνδυασμός των ποικιλιών αυτών επιχειρήθηκε για πρώτη φορά από το Κτήµα Βιβλία Χώρα το 2001 και το αποτέλεσμα δικαίωσε και συνεχίζει να δικαιώνει πλήρως τους δημιουργούς του.

Το οινοποποιείο
Ο χώρος παραγωγής είναι διαμορφωμένος σε δύο επίπεδα και δομημένος έτσι ώστε να διευκολύνονται οι εργασίες του οινοποιείου ιδίως κατά τη διάρκεια του τρύγου. Πλήρως εξοπλισμένος με τα πιο σύγχρονα μέσα οινοποίησης: εκραγιστήριο, πνευματικό πιεστήριο, ανοξείδωτες δεξαμενές προζυμωτικής εκχύλισης για τα λευκά και το ροζέ κρασιά, ανοξείδωτες δεξαμενές ζύμωσης και σταθεροποίησης με ελεγχόμενο σύστημα ψύξης.

Αυτό είναι το κρασί που ήπιε ο Ομπάμα στο επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο | iefimerida.gr 2

Για όσους βρεθούν στο κτήμα Βιβλία Χώρα στην Καβάλα, τα κελάρια στο υπόγειο του οινοποιείου αποτελούνται από θολωτές αίθουσες-κάβες, όπου επικρατούν οι ιδανικές συνθήκες παλαίωσης, στα αριστερά και δεξιά ενός διαδρόμου, που καταλήγει στην αίθουσα γευσιγνωσίας. Εκεί ο επισκέπτης μπορεί, με άποψη στον υπόγειο χώρο των βαρελιών, να δοκιμάσει τα κρασιά του κτήματος σε έναν καλαίσθητο χώρο που συνδυάζει το κλασικό με το μοντέρνο, το ξύλο και την πέτρα με τις ανοξείδωτες επιφάνειες και το γυαλί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ