Ποτάμι: Η Τουρκία θέλει να βάλει σε επικίνδυνες ατραπούς την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο - iefimerida.gr

Ποτάμι: Η Τουρκία θέλει να βάλει σε επικίνδυνες ατραπούς την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Σε επικίνδυνες ατραπούς θέλει να βάλει η Τουρκία την ασφάλεια και την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι με αφορμή τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάνης.

«Απροσχημάτιστα και με σαφή αναθεωρητική διάθεση, ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας κραδαίνει την απειλή της επαναδιαπραγμάτευσης της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης, του κειμένου που οριοθέτησε τη χώρα του και συνέβαλε στη διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή. Η Τουρκία θέτει έτσι σε συστηματική αμφισβήτηση έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της, οραματιζόμενη μεγαλεία του παρελθόντος», τονίζει το Ποτάμι και καταλήγει: «Επικίνδυνες ασκήσεις που μπορεί να στοιχίσουν ακριβά όχι μόνο στην ίδια αλλά και στη διεθνή κοινότητα στην οποία η Ελλάδα οφείλει, ψύχραιμα και λογικά, να εξηγήσει τα πολλά διακυβεύματα που θα προκύψουν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ποτάμι Τουρκία συνθηκη λωζανη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ