FT: Μετά το τέλος της β' αξιολόγησης θα αποφασίσει το ΔΝΤ για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα - iefimerida.gr

FT: Μετά το τέλος της β' αξιολόγησης θα αποφασίσει το ΔΝΤ για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα

Φωτογραφία: AP/Geert Vanden Wijngaert
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tελειώνει ο χρόνος της Ευρωζώνης για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, εκτιμούν οι Financial Times.

Η αμερικανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ αποτελεί κλειδί για τη Γερμανία και την Ολλανδία καθώς αποτελεί μέσο πίεσης για να πείθουν, κάθε φορά, τους βουλευτές τους να ψηφίζουν για τα σχετικά ελληνικά προγράμματα.

Πηγές που συμμετέχουν στη διαπραγμάτευση, μιλώντας στους FT αποκαλύπτουν ότι το ΔΝΤ δεν θα αποφασίσει τη συμμετοχή του ή όχι μέχρι να ολοκληρωθεί η β' αξιολόγηση και για αυτό, όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, γίνεται αγώνας δρόμου για πρόοδο μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου, τη συνεδρίαση του Eurogroup δηλαδή.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται, τέλος, ότι το 2017 ίσως να υπάρξουν εμπόδια για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Το ένα είναι ο Τραμπ που θα αναλάβει την ηγεσία της Αμερικής και δεύτερο οι ολλανδικές εκλογές που μπορεί να σημάνουν και το τέλος του Γερούν Ντάισελμπλουμ από το Eurogroup.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΝΤ Ελληνικό πρόγραμμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ