Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποιεί τους Αμερικανούς υπηκόους για τα ταξίδια στην Ευρώπη τις ημέρες των εορτών - iefimerida.gr

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποιεί τους Αμερικανούς υπηκόους για τα ταξίδια στην Ευρώπη τις ημέρες των εορτών

Φωτογραφία: AP Photo/Luis M. Alvarez
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ταξιδιωτική προειδοποίηση για τον αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων σε όλη την Ευρώπη ιδιαίτερα για την εορταστική περίοδο εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Οι Αμερικανοί υπήκοοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί σε εορταστικά φεστιβάλ, εκδηλώσεις και λαϊκές αγορές», ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προσθέτοντας ότι υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες ότι το Ισλαμικό Κράτος, η Αλ Κάιντα και οργανώσεις που συνδέονται μαζί τους συνεχίζουν τον σχεδιασμό επιθέσεων στην Ευρώπη.

Το υπουργείο επισήμανε πως οι εξτρεμιστές έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις στο Βέλγιο, την Γαλλία, τη Γερμανία και την Τουρκία τη χρονιά που πέρασε, και είπε ότι παραμένει σε επιφυλακή για την πιθανότητα επιθέσεων οπουδήποτε στην Ευρώπη.

«Οι Αμερικανοί υπήκοοι θα πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή όταν συμμετέχουν σε μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις, όταν επισκέπτονται τουριστικούς τόπους, όταν χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα συγκοινωνίας, και όταν συχνάζουν σε μέρη λατρείας, εστιατόρια, ξενοδοχεία, κλπ», αναφέρει το υπουργείο στην οδηγία του, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η ταξιδιωτική οδηγία λήγει στις 20 Φεβρουαρίου 2017.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ