Οσα είπε ο Μπάρακ Ομπάμα στις κόρες του μετά την εκλογή Τραμπ - iefimerida.gr

Οσα είπε ο Μπάρακ Ομπάμα στις κόρες του μετά την εκλογή Τραμπ

Φωτογραφίες: AP Photo/Jacquelyn Martin
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ ξάφνιασε τον κόσμο και φυσικά τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος ένθερμα υποστήριξε την Χίλαρι Κλίντον.

Οταν το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν ξεκάθαρο, ο Μπάρακ Ομπάμα μίλησε στις κόρες του για τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ. Το τι ειπώθηκε αποκαλύπτει ο Ντέιβιντ Ρέμνικ, ο οποίος είχε σειρά συναντήσεων με τον Μπάρακ Ομπάμα τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές.

Ο Ρέμνικ ρώτησε τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο τι είπε στις δύο κόρες του, Μάλια και Σάσα, σχετικά με το αποτέλεσμα αλλά και για την αύξηση των φυλετικών επεισοδίων μετά τις εκλογές.

«Αυτό που τους είπα είναι πως οι άνθρωποι είναι περίπλοκοι. Οι κοινωνίες και οι πολιτισμοί είναι πραγματικά περίπλοκοι. Δεν είναι μαθηματικά. Είναι βιολογία και χημεία. Είναι ζωντανοί οργανισμοί και αυτό είναι δύσκολο», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Και η δουλειά σας ως πολίτες και ως αξιοπρεπή ανθρώπινα όντα είναι να επιβεβαιώνεται συνεχώς, να σηκώνετε και να αγωνίζεστε για τη μεταχείριση των ανθρώπων με ευγένεια, σεβασμό και κατανόηση», πρόσθεσε.

«Θα πρέπει να περιμένετε κάθε στιγμή πως θα υπάρξουν εξάρσεις μισαλλοδοξίας που μπορεί να αντιμετωπίσετε ή μπορεί να βρίσκονται μέσα σας και να πρέπει να νικήσετε», τόνισε ο Μπάρακ Ομπάμα και κατέληξε:

«Λέτε ΟΚ, όπου υπάρχουν μέρη που μπορώ να πιέσω θα το κάνω για να κινηθούν προς τα εμπρός».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ