Εκλογές στο ΤΕΕ την Κυριακή -Το μήνυμα της Τόνιας Μοροπούλου - iefimerida.gr

Εκλογές στο ΤΕΕ την Κυριακή -Το μήνυμα της Τόνιας Μοροπούλου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΤΕΕ με την ΔΗ.ΠΑΜ να θέτει επικεφαλής στην λίστα της την καθηγήτρια του ΕΜΠ Τόνια Μοροπούλου υπό την καθοδήγησή της οποίας άνοιξαν μετά από αιώνες για πρώτη φορά τη μαρμάρινη πλάκα που σκέπαζε τον τάφο του Ιησού στον Ναό της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ.

Σε μήνυμά της η Τόνια Μοροπούλου αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια τόσο το Επιμελητήριο όσο και οι Μηχανικοί. «Οι Μηχανικοί βρέθηκαν πρακτικά ανυπεράσπιστοι στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων: της ανεργίας, της υποαπασχόλησης, των δυσβάστακτων ασφαλιστικών εισφορών που οδήγησαν έξω από το Τ.Ε.Ε. ένα σημαντικό μέρος, κυρίως Νέων Μηχανικών, της κατεδάφισης του ΤΣΜΕΔΕ και της απαλλοτρίωσης δικαιωμάτων ολόκληρων κατηγοριών ασφαλισμένων Μηχανικών (βλ. μέλη ΔΕΠ των Πολυτεχνείων, μισθωτοί κ.α.), της αποξένωσης του βασικού μετόχου, του ΤΣΜΕΔΕ, από τη διοίκηση της Τράπεζας Αττικής, κ.α.», τόνισε η κ. Μοροπούλου ενώ σημείωσε ότι το ΤΕΕ πρέπει να διεκδικήσει «να παίξει το ρόλο του ως Τεχνικού Συμβούλου της Πολιτείας, αλλά και τον ρόλο του ως φορέα όλων των Μηχανικών».

Εκλογές στο ΤΕΕ την Κυριακή -Το μήνυμα της Τόνιας Μοροπούλου | iefimerida.gr 0

«Στις σημερινές συνθήκες, όπου κάθε κίνδυνος μπορεί να αποτελέσει και ευκαιρία, έχει αποδειχθεί ότι όπου μετέχουμε και όπου διεκδικούμε μπορούμε να φέρουμε αποτελέσματα ή και να δημιουργήσουμε εναλλακτικές διεξόδους», ανέφερε η κ. Μοροπούλου και συνέχισε παραθέτοντας συγκεκριμένα παραδείγματα.

«Η πρόταση του Τ.Ε.Ε. για το ΤΜΕΔΕ και το επαγγελματικό Ταμείο που θα διασφαλίσει την εγγυοδοσία, με εμπράγματη ασφάλεια την ασφάλιση των Μηχανικών είναι κεφαλαιώδους σημασίας και θα κριθεί από το κλίμα που θα δημιουργήσει η βαρύτητα και η έκβαση των εκλογών της 20ης Νοεμβρίου. Το ίδιο ισχύει και για την κατοχύρωση των Επαγγελματικών Δικαιωμάτων των Μηχανικών, μετά την κατάργηση του επί 85 χρόνια ισχύοντος Νομοθετικού Πλαισίου για την άσκηση του Επαγγέλματος των Μηχανικών στην Ελλάδα», είπε και κάλεσε τους Μηχανικούς να συμμετάσχουν στις εκλογές τονίζοντας ότι «η αποχή υποστηρίζει μόνο αυτούς που θέλουν να αποφασίζουν χωρίς εμάς για εμάς».

Εκλογές στο ΤΕΕ την Κυριακή -Το μήνυμα της Τόνιας Μοροπούλου | iefimerida.gr 1

*Οι εκλογές διεξάγονται σε όλη την Ελλάδα την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, 08.00-19.00, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, ανεξάρτητα από τυχόν οφειλές στο Τ.Ε.Ε. ή στο ΤΣΜΕΔΕ. Το πρόγραμμα των εκλογών και αναλυτικές πληροφορίες βρίσκονται εδώ: dipam.tee.gr και στη σελίδα στο Facebook.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τόνια Μοροπούλου ΤΕΕ Εκλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ