Τώρα που αρχίζει το κρύο και ετοιμαζόμαστε για τις γιορτές, επιβάλλεται ένα σοκολατένιο γλυκό!
Το brownie είναι αγγλοσαξωνικό γλύκισμα που κατέκτησε τον κόσμο. Πολύ απλό να γίνει, αρκεί να έχετε τα σωστά υλικά. Το μυστικό στη δική μου συνταγή είναι η κουταλιά του νεσκαφέ.
Υλικά
- 100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα ζαχαροπλαστικής
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 100 γραμμάρια αλεύρι
- 2 αυγά
- 125 γραμμάρια βούτυρο
- 50 γραμμάρια καρύδια
- 1 κουταλίτσα του καφέ νεσκαφέ
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Βουτυρώστε ένα ταψάκι
- Σε κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά
- Ξεχωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια
- Μέσα στην κατσαρόλα προσθέστε τη ζάχαρη σιγά σιγά, τους κρόκους, το νεσκαφέ και το αλεύρι
- Ανακατέψτε καλά κάθε φορά που προσθέτετε ένα υλικό και προσέξτε τη φωτιά, πολύ χαμηλά
- Βγάλτε την κατσαρόλα από την φωτιά
- Κόψτε τα καρύδια με ένα μαχαίρι, χοντρά, και βάλτε τα στο μείγμα
- Χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα -Προσθέστε την απαλά στο μείγμα και ανακατέψτε αργά
- Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι, ψήστε για 20 φωτιά
- Διακοσμήστε με ό,τι θέλετε -Ρόδι, φραμπουάζ, άχνη, καρύδια κλπ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο