Βloomberg: Ο Ομπάμα κρατά ζωντανή την ελπίδα για την Ελλάδα - iefimerida.gr

Βloomberg: Ο Ομπάμα κρατά ζωντανή την ελπίδα για την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την τελευταία φορά που πρόεδρος των ΗΠΑ επισκέφτηκε την Ελλάδα, εκείνη σημείωνε έκρηξη ανάπτυξης ενώ η πορεία της χώρας στο χείλος της χρεοκοπίας, υπήρξε ανάμεσα στα πιο καθοριστικά διεθνή ζητήματα στην οκταετή διακυβέρνηση Ομπάμα αναφέρει το Bloomberg.

Σε δημοσίευμά του με τον τίτλο ο Ομπάμα κρατά ζωντανή την ελπίδα για την Ελλάδα, το πρακτορείο σημειώνει ότι η«ελεύθερη πτώση» της Ελλάδας διέλυσε την παλιά πολιτική τάξη και οδήγησε στην εξουσία τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στην πορεία αθέτησε την υπόσχεση που είχε δώσει για αποκήρυξη του χρέους και εξάλειψη των μέτρων λιτότητας, τονίζει το πρακτορείο.

«Αυτή η κρίση δεν είναι ένα απλό εμπόδιο, έχει έναν πολύ συγκεκριμένο και καταστροφικό αντίκτυπο στις ζωές και το βιοπορισμό εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρη αυτή τη χώρα», δήλωσε την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου, έπειτα από συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, τονίζεται στο πρακτορείο.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Μπαράκ Ομπάμα επανέλαβε την έκκλησή του για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για την στήριξη που έχει προσφέρει στους πρόσφυγες.

Στο μεταξύ, αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επέστρεψαν στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να ολοκληρώσει την αξιολόγηση με την ελπίδα να εξασφαλίσει μια βραχυπρόθεσμη ελάφρυνση τον επόμενο μήνα. Εμπόδιο παραμένει - σύμφωνα με το δημοσίευμα του διεθνούς οικονομικού πρακτορείου- η συμφωνία για μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, τη στιγμή που η χώρα έχει 23% ανεργία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ομπάμα Bloomberg χρέος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ