Σταθάκης για διαπραγματεύσεις: Πιεσμένο αλλά ρεαλιστικό το χρονοδιάγραμμα - iefimerida.gr

Σταθάκης για διαπραγματεύσεις: Πιεσμένο αλλά ρεαλιστικό το χρονοδιάγραμμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πιεσμένο αλλά ρεαλιστικό χαρακτήρισε το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των δανειστών, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Το χρονοδιάγραμμα των συζητήσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών το επόμενο δεκαήμερο καταρτίσθηκε κατά τη σημερινή πρώτη συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο. Όπως ανέφερε ο κ. Σταθάκης εξερχόμενος από τη σύσκεψη, συμφωνήθηκε ο τρόπος δουλειάς, αλλά δεν εξετάστηκε η ουσία των επιμέρους θεμάτων.

Ο κ. Σταθάκης, που συμμετέχει, μαζί με τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου, στην εναρκτήρια συνάντηση με τους εκπρόσωπους των θεσμών για το χρονοδιάγραμμα των συζητήσεων, δήλωσε ότι είναι πιεσμένο το χρονοδιάγραμμα, ωστόσο όπως είπε «με λίγη καλή θέληση μπορούμε να συμφωνήσουμε με στόχο το Euro Working Group της 28ης Νοεμβρίου». Το απόγευμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα τεθούν το υπερταμείο και τα εργασιακά.

Στην ατζέντα της β' αξιολόγησης περιλαμβάνονται επίσης τα δημοσιονομικά μεγέθη για τη διετία 2017- 2018, το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο με τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, το άνοιγμα επαγγελμάτων (μηχανικοί, λιμενεργάτες κ.ά.), η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τα ειδικά μισθολόγια κ.λπ.

Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών θα φύγουν στις 24 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ διαπραγμάτευση Σταθάκης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ