Διεθνής Αμνηστία για το προσφυγικό: Η επίσκεψη του Ομπάμα να αναδείξει τις ευθύνες της Ευρώπης - iefimerida.gr

Διεθνής Αμνηστία για το προσφυγικό: Η επίσκεψη του Ομπάμα να αναδείξει τις ευθύνες της Ευρώπης

Φωτογραφία: Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να αξιοποιήσει την επίσκεψή του στην Ελλάδα για να αναδείξει τις ευθύνες της Ευρώπης στο προσφυγικό, ζητά από τον Μπ. Ομπάμα η Διεθνής Αμνηστία.

Οπως δήλωσε ο Τζον Νταλχούσεν, διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη, η επίσκεψη αυτή που θα γίνει την Τρίτη και την Τετάρτη στην Αθήνα θα χρειάζεται να αξιοποιηθεί έτσι ώστε να στρέψει την προσοχή όχι μόνο στις τραγικές συνθήκες δεκάδων χιλιάδων προσφύγων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, αλλά και στην αποτυχία της Ευρώπης και των ηγετών παγκοσμίως να ανταποκριθούν επαρκώς στην όλο και πιο οξυνόμενη προσφυγική κρίση,

«Oσο πλησιάζει ο χειμώνας και το παγκόσμιο πολιτικό κλίμα γίνεται όλο και πιο σκληρό, ο πρόεδρος Ομπάμα θα πρέπει να απαιτήσει οι εύπορες χώρες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να επιμεριστούν τις ευθύνες τους απέναντι στους πρόσφυγες του κόσμου με έναν σημαντικά πιο δίκαιο τρόπο», επισημαίνει ο κ. Νταλχούσεν.

Η Διεθνής Αμνηστία σημειώνει πως ήδη από το Σεπτέμβριο και τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τους Μετανάστες, κατηγόρησε τους παγκόσμιους ηγέτες για την αποτυχία να πρωτοστατήσουν στην επίλυση του προσφυγικού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ