Ενα ρόφημα που χαρίζει ζεστασιά και πλούσια συναισθήματα. Μάθετε την αυθεντική συνταγή, γιατί οι ζεστές σοκολάτες που πίνουμε στα μη εξειδικευμένα καφέ, είναι συνήθως περίεργες ...σκόνες.
Υλικά
- 100 γραμμάρια σοκολάτα μαύρη ζαχαροπλαστικής
- ½ λίτρο γάλα
- 2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
- 2 κουταλιές του καφέ σοκολάτα σκόνη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σπάστε τη σοκολάτα και λιώστε την σε μπαιν μαρί –Αν δεν έχετε, σε κατσαρολάκι, πολύ χαμηλή φωτιά
- Ανακατέψτε με μια πλαστική σπάτουλα ζαχαροπλαστικής και ρίξτε λίγο γάλα για να αραιώσει
- Σε μια άλλη κατσαρόλα βράστε το γάλα με τη ζάχαρη
- Ρίξτε το στην κατσαρόλα με τη σοκολάτα –Ανακατέψτε καλά και αφήστε να πάρει πάλι μια βράση
- Σερβίρετε σε φλυτζάνια και ρίξτε λίγη σκόνη σοκολάτας από πάνω (προαιρετικά)
-Οσο πιο ποιοτική είναι η σοκολάτα ζαχαροπλαστικής που αγοράσετε, τόσο πιο φίνο γίνεται το ρόφημά σας
-Μη φοβηθείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα πλήρες, χαρίζει πλούσια γεύση -Αν έχετε δυσανεξία, πολύ καλό είναι το γάλα σόγιας
-Μη διστάσετε να δοκιμάσετε παραλλαγές: ρίξτε δύο σπόρους κάρδαμο στη βράση, έναν αστεροειδή γλυκάνισο ή βάλτε ένα ξυλάκι κανέλας
Η αγαπημένη μου ζεστή σοκολάτα; Με τσίλι. Ρίχνετε λίγο μπούκοβο στη βράση.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο