Το πιο ελαφρύ, χειμωνιάτικο σπαγγέτι. Είναι στην εποχή τους τα μανιτάρια και αγοράστε τα πιο γευστικά, αν βρείτε.
Η συνταγή συνδιάζει μανιτάρια και σκόρδο, ανεπανάληπτη γεύση!
Υλικά
- 1 πακέτο σπαγγέτι (προτιμήστε ολικής, είναι υπέροχα)
- 4 κουταλιές βούτυρο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- Φρέσκα μανιτάρια, κομμένα λωρίδες
- 2 κουταλιές κοφτές σούπας αλεύρι
- 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1,5 φλυτζάνι γάλα
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βράστε τα μακαρόνια όπως λέει το πακέτο –Κρατήστε λίγο νερό από το βράσιμο
- Στραγγίστε και ρίξτε ένα τσικ ελαιόλαδο για να μη ξεραθούν
- Βάλτε 2 κουταλιές βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι και ροδίστε το σκόρδο
- Προσθέστε τα μανιτάρια και σωτάρετε για 7 λεπτά, ώσπου να πάρουν καλό χρώμα και να μαλακώσουν –Βάλτε τα στην άκρη
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε 2 κουταλιές βούτυρο, ρίξτε τον μαϊντανό, τα μανιτάρια, το αλεύρι ανακατέψτε καλά για 1 λεπτό
- Προσθέστε χαλαρά το γάλα, ώσπου να ενσωματωθεί, αλάτι και πιπέρι
- Αφήστε το μείγμα να πάρει σώμα για 1-2 λεπτά
- Προσθέστε τα σπαγγέτι στο τηγάνι, προσθέστε το ελαιόλαδο
- Ρίξτε και λίγο μαϊντανό από πάνω για το σερβίρισμα και παρμεζάνα
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο