Χριστούγεννα σε κελί της... Μονής και όχι της φυλακής ο Εφραίμ - iefimerida.gr

Χριστούγεννα σε κελί της... Μονής και όχι της φυλακής ο Εφραίμ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο κελί της Μονής και όχι της φυλακής θα περάσει την γιορτή των Χριστουγέννων ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, την ώρα που οι οπαδοί του οργανώνουν κινήσεις διαμαρτυρίας κατά της απόφασης προφυλάκισης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του πολιτικού διοικητή του Αγίου Ορους Αρίστου Κασμίρογλου στο ΣΚΑΪ ο Εφραίμ τις τελευταίες ώρες έχει παρουσιάσει υψηλό πυρετό και απορρύθμιση ζαχάρου, όπως ενημερώθηκε από το Κέντρο Υγείας στις Καρυές.

Ο ηγούμενος παραμένει στη Μονή Βατοπεδίου, όπου και αναμένει τις διοικητικές εξελίξεις μετά την απόφαση για την προφυλάκισή του κάτι που όπως φαίνεται θα γίνει λόγω γραφειοκρατίας με μερικές ημέρες καθυστέρηση.

Οι οπαδοί του πάντως κάθε άλλο παρά στωικά δέχθηκαν την απόφαση και ήδη κινητοποιούνται για να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους.Στο διαδίκτυο μάλιστα έχει δημιουργηθεί κίνηση αποστολής επιστολών διαμαρτυρίας τόσο προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου όσο και προς τον Αρειο Πάγο.

Εν τω μεταξύ στο Άγιο Όρος μεταβαίνει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Αντώνιος Παπαματθαίου και ο αστυνομικός διευθυντής Χαλκιδικής Κωνσταντίνος Παπουτσής, για την υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών για προφυλάκιση του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ.Στο κελί του και φρουρούμενος

Στο κελί του στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου θα παραμείνει κλινήρης αλλά φρουρούμενος ο ηγούμενος Εφραίμ, σύμφωνα με δηλώσεις του πολιτικού διοικητή του Αγίου Όρους Αρίστου Κασμίρογλου. Την απόφαση έλαβε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Αντώνιος Παπαματθαίου που μετέβη στη μονή συνοδεία του αστυνομικού διευθυντή Χαλκιδικής, Κωνσταντίνου Παπουτσή, για να εκτελέσει το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε το συμβούλιο εφετών και αφού ο κ. Εφραίμ υπεβλήθη εκ νέου σε εξετάσεις από ιατροδικαστή που τους συνόδευε.

Οι εξελίξεις αναμένεται να απασχολήσουν την Ιερά Κοινότητα στην τακτική συνεδρίαση της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ