Μέρκελ και Τραμπ συνομίλησαν τηλεφωνικά για το μέλλον των σχέσεων των 2 χωρών - iefimerida.gr

Μέρκελ και Τραμπ συνομίλησαν τηλεφωνικά για το μέλλον των σχέσεων των 2 χωρών

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP/DPA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχαν χθες τηλεφωνική επικοινωνία για τη συνέχιση των μακροχρόνιων σχέσεων μεταξύ της Γερμανίας και των ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Μέρκελ.

Η Άνγκελα Μέρκελ συνεχάρη τον Ντόναλντ Τραμπ και δήλωσε ότι θα χαρεί να τον υποδεχθεί στη Γερμανία το αργότερο στη σύνοδο G20 που θα φιλοξενήσει το Αμβούργο στις αρχές Ιουλίου του ερχόμενου χρόνου.

Η Μέρκελ υπογράμμισε και πάλι τις κοινές αξίες που συνδέουν τη Γερμανία και την Αμερική κι ότι σ' αυτή τη βάση του σεβασμού των κοινών αξιών θέλει να συνεργαστεί με τον Τραμπ, όπως δήλωσε ο Στράιτερ.

Μέρκελ και Τραμπ συνομίλησαν τηλεφωνικά για το μέλλον των σχέσεων των 2 χωρών | iefimerida.gr 0

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για τη διάρκεια της συζήτησης ή τα άλλα θέματα που συζητήθηκαν.

Η Μέρκελ θα συναντηθεί με τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στο Βερολίνο την Πέμπτη, εν μέρει για να συζητήσουν τις συνομιλίες ελεύθερου εμπορίου μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες έχουν καθυστερήσει, πρόσθεσε ο Στρέιτερ.

Πηγή: Der Spiegel, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ