Σαιφ Καντάφι: Δεν έχουμε κάνει κάτι μεμπτό - iefimerida.gr

Σαιφ Καντάφι: Δεν έχουμε κάνει κάτι μεμπτό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Σαίφ Αλ Ισλάμ, ο γιος του Καντάφι με τη μεγαλύτερη επιρροή, που κάποτε λογιζόταν ως η μεγάλη ελπίδα για μεταρρυθμίσεις στη Λιβύη, είναι ξεκάθαρος για δύο ζητήματα: Αυτός και η κυβέρνησή του δεν έχουν κάνει κάτι το μεμπτό και ότι δεν πρόκειται να κάνουν ούτε βήμα πίσω.

Σε συνέντευξή του στην έγκυρη αμερικανική εφημερίδα “Ουάσιγκτον Ποστ” ο Σαίφ Αλ Ισλάμ, 38 χρόνων, τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα πήγε σε πόλεμο στη Λιβύη βασισμένη μόνο σε φήμες και προπαγάνδα. Ο ίδιος είπε ότι προδόθηκε από τον καλύτερο φίλο του ο οποίος πήγε με τους αντικαθεστωτικούς, ότι η κυβέρνηση του πατέρα του πολιορκείται από την Αλ Κάιντα και ότι ο πρόεδρος Ομπάμα αποδεικνύεται ίδιος με τον προκάτοχό του Τζορτζ Μπους.

Παρά το γεγονός ότι ο υιός Καντάφι έδωσε ιδιαίτερη σημασία τον τελευταίο καιρό στις διπλωματικές προσπάθειες επίλυσης της κρίσης, δηλώνει ότι εκείνοι που αποφασίζουν στην Τρίπολη δεν βιάζονται.

Οπως λέει λαμβάνει μηνύματα από ανθρώπους που μάχονται υπέρ του καθεστώτος, ότι μετά την τελική νίκη θα πρέπει να εγκαταλείψει τη Λιβύη, διότι ευθύνεται προσωπικά για ανθρώπους που προώθησε, που είχε φίλους, πίστεψε σε αυτούς και τώρα έχουν προσχωρήσει στους αντικαθεστωτικούς. “Με τους περισσότερους από αυτούς τρώγαμε μαζί, πίναμε μαζί και ταξιδεύαμε μαζί. Τώρα μου λένε ότι επειδή αυτοί οι εγκληματίες, αυτοί οι προδότες ήταν φίλοι σου και τους έφερες εδώ, εμείς σήμερα πληρώνουμε το τίμημα”.

Κι εννοεί κυρίως τον Μαχμούντ Τζιμπρίλ, τον αμερικανοτραφή καθηγητή οικονομικών που έφερε πίσω στη Λιβύη για να βοηθήσει στα οικονομικά της πατρίδας του και σήμερα είναι ουσιαστικά ο υπουργός Εξωτερικών του Εθνικού Συμβουλίου της Βεγγάζης. “Ηταν ο καλύτερος μου φίλος. Αλλαξε ριζικά. Δεν γνωρίζω γιατί. Τώρα κάθεται με τη Χίλαρι Κλίντον, με τον Ουίλιαμ Χέιγκ και τον Νικολά Σαρκοζί στα Ηλύσια Πεδία”.

Πάντως ο Τζιμπρίλ και άλλοι που αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους αντικαθεστωτικούς δηλώνουν ότι δεν μπορούν να υποστηρίξουν πλέον μία κυβέρνηση που χρησιμοποιεί βία εναντίον των πολιτών της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ