Κρίσιμο ΔΣ για τον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας - iefimerida.gr

Κρίσιμο ΔΣ για τον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας με θέμα την εκλογή του νέου προέδρου του διοικητικού της συμβουλίου.

Για το ίδιο θέμα συνεδρίασε χθες και προχθές το γενικό συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ)

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης δεν έγιναν επίσημες δηλώσεις. To ΤΧΣ, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε, θα προβεί σε ανακοίνωση των αποφάσεών του σήμερα μετά το πέρας του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, στη χθεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ, ο μεταβατικός διευθύνων σύμβουλος κ. Χρ. Στράτος υποστήριξε την υποψηφιότητα του Π. Θωμόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη το ΤΧΣ ζήτησε την αναβολή του ΔΣ της ΕΤΕ που συνεδρίαζε για την συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ. και την εκλογή του προέδρου ενώ είχε προηγηθεί η εκλογή του Παναγιώτη Θωμόπουλου ως νέου μέλους- υποψήφιου προέδρου αντίθετα με την εισήγηση του Ταμείου- που κατέχει το 40% των μετοχών της τράπεζας- και το οποίο είχε προτείνει τον Δημήτρη Τσιτσιράγκο.

Το Ταμείο σε δύο θυελλώδεις και πολύωρες συνεδριάσεις συζήτηση εκτενώς τη στάση που θα ακολουθήσει έχοντας ωστόσο ως βασική παράμετρο- εν μέσω των αντικρούομενων απόψεων- τη σύσταση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για αποκλιμάκωση της κρίσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΤΕ ΤΧΣ ΔΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ