Βαριές καταγγελίες για τη Γερμανία από τον Τούρκο ΥΠΕΞ -«Στηρίζει τρομοκράτες που στρέφονται εναντίον μας» - iefimerida.gr

Βαριές καταγγελίες για τη Γερμανία από τον Τούρκο ΥΠΕΞ -«Στηρίζει τρομοκράτες που στρέφονται εναντίον μας»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τον Ταγίπ Ερντογάν, που κατηγόρησε τη Γερμανία ότι αποτελεί καταφύγιο τρομοκρατών, και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της γερμανικής πολιτικής για το θέμα.

Συγκεκριμένα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε το Βερολίνο ότι επιτρέπει στα μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και του ακροαριστερού Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος-Μετώπου (DHKP-C), οργανώσεις που έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις στην Τουρκία, να δρουν στο γερμανικό έδαφος ανενόχλητες.

«Το DHKP-C και το PKK δρουν στη Γερμανία, αλλά τους υποστηρίζουν επειδή είναι εναντίον της Τουρκίας. Η Γερμανία είναι η χώρα που υποστηρίζει περισσότερο τρομοκρατικές οργανώσεις κατά της Τουρκίας», δήλωσε ο Τσαβούσογλου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Η Γερμανία πιστεύει ότι είναι μια χώρα πρώτης ποιότητας, μια πρώτης ποιότητας δημοκρατία και ότι η Τουρκία υπολείπεται. Θέλουμε να μας συμπεριφέρονται ως ισότιμους εταίρους», τόνισε ο Τούρκος υπουργός.

Πριν από μερικές ημέρες, ευθεία επίθεση στη Γερμανία είχε εξαπολύσει και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Χωρίς να φείδεται προσβολών, ο Ερντογάν είπε ξεκάθαρα ότι η Γερμανία έχει γίνει καταφύγιο για τρομοκράτες και ότι «θα κριθεί από την ιστορία», κατηγορώντας την ταυτόχρονα ότι απέτυχε να εκδώσει υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, του ανθρώπου που η Αγκυρα κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του Ιουλίου.

Ο Ερντογάν είπε, επίσης, ότι επί καιρό η Γερμανία «τρέφει» μαχητές του κουρδικού κόμματος PKK, που μάχεται εναντίον της Τουρκίας για τη δημιουργία αυτόνομου κουρδικού κράτους, αλλά και ακροαριστερούς του κόμματος DHKP-C, που έχει πραγματοποιήσει ένοπλες επιθέσεις στην Τουρκία.

«Δεν έχουμε καμία προσδοκία από τη Γερμανία, αλλά θα κριθείτε από την Ιστορία για υποκίνηση τρομοκρατίας (...). Η Γερμανία έχει γίνει ένα σημαντικό καταφύγιο τρομοκρατών», είπε ο Ερντογάν σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο παλάτι του στην Αγκυρα. «Ανησυχούμε ότι η Γερμανία, η οποία έχει προστατεύσει το PKK και το DHKP-C επί χρόνια, έχει γίνει η αυλή της τρομοκρατικής οργάνωσης των γκιουλενιστών», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ