Τοξικές αναθυμιάσεις εντός του αεροσκάφους μπορούν να δηλητηριάσουν τους επιβάτες - iefimerida.gr

Τοξικές αναθυμιάσεις εντός του αεροσκάφους μπορούν να δηλητηριάσουν τους επιβάτες

Φωτογραφία: ASSOCIATED PRESS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απροστάτευτοι είναι οι επιβάτες αεροσκαφών από τις τοξικές αναθυμιάσεις εντός της καμπίνας, όπως αποκαλύπτει ο επικεφαλής πτήσεων της British Airways Μαρκ Μάνερινγκ Σμιθ.

Οπως αποκαλύπτει η «The Sun», τα σχόλια του αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο αλλά αμέσως διαγράφηκαν. Ωστόσο, σώθηκαν από το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας.

Σε αυτά ο κ. Σμιθ υποστήριζε πως αν και το προσωπικό μπορεί να φορέσει κουκούλες καπνού, όπως ονομάζονται οι μάσκες για τις τοξικές αναθυμιάσεις, δεν υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη για τους ταξιδιώτες. Οι μάσκες οξυγόνου, που πέφτουν κατά την διάρκεια μιας έκτακτης ανάγκης, δεν έχουν καμία σχέση με τις αναθυμιάσεις.

«Το οξυγόνο παρέχεται από τις δεξαμενές στο ''αμπάρι''. Οι μάσκες οξυγόνου έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέπουν τον αέρα να μπαίνει μέσα στην καμπίνα, οπότε δεν προστατεύει από τους καπνούς», ανέφερε ανώτερη πηγή της British Airways.

Η Ντι Πάσον, πρώην αεροσυνοδός της εταιρείας που αναγκάστηκε να αποσυρθεί λόγω προβλημάτων υγείας, υποστηρίζει πως 412 μέλη του πληρώματος έχουν πεθάνει από το 2006 μέχρι το 2014. Η πρώην υπάλληλος δεν αναφέρει πως για τους θανάτους ευθύνονται οι τοξικές αναθυμιάσεις εντός του αεροσκάφους, αλλά πως και αυτός είναι απλά ένας παράγοντας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τοξικές αναθυμιάσεις Αεροπλάνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ