Οι εφημερίδες με μία ματιά - iefimerida.gr

Οι εφημερίδες με μία ματιά

επισκόπηση Τύπου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα θέματα που κυριαρχούν σήμερα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είναι οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, οι δυσκολίες για το PSI και οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών μετά το κυβερνητικό μπάχαλο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στη θαλπωρή της θεσμικής στέγης του Προέδρου της Δημοκρατίας κατέφυγε χθες ο πρωθυπουργός υπό το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στα μέλη της κυβέρνησής του, τα οποία αδυνατούν να συμφωνήσουν ακόμη και πως... διαφωνούν. Κι όλα τούτα εν μέσω της σκληρής διαπραγμάτευσης από ελληνικής πλευράς για την ανταλλαγή των ομολόγων".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πλακώθηκαν άγρια στο υπουργικό".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στα πρόθυρα... διαζυγίου βρέθηκαν χθες ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ. και μάλιστα στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου, όπου για δεύτερη συνεχή ημέρα, βγήκαν στην επιφάνεια οι διαφορές που χωρίζουν τα κόμματα, αυτή τη φορά με αιχμή το νομοσχέδιο που προωθεί 120 μέτρα-τομές στη Δικαιοσύνη μεταξύ των οποίων και τα διαζύγια-εξπρές".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Κάτι τρέχει με τον Παπαδήμο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "επιχειρεί αλλοίωση της συμφωνίας των αρχηγών για τον μεταβατικό χαρακτήρα της κυβέρνησης. Σήμερα το ραντεβού με τον Σαμαρά, ενώ προετοιμάζεται νέα σύσκεψη-παγίδα υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας".

ΕΘΝΟΣ: "Γυροβολιές στην πίστα του «αντιμνημονίου»".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε αντιμνημονιακό βήμα μετέτρεψαν την πίστα νυχτερινού κέντρου διασκέδασης συνεργάτες του Α. Σαμαρά και στελέχη της λαϊκής Δεξιάς. Οι «γυροβολιές τους κινούνταν σε ρυθμούς ακραίους, με σκληρά μηνύματα εναντίον της τρόικας και της κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο Κώδικας της Δρέσδης και η προφητεία των Μάγια για το Τέλος του Κόσμου με κατακλυσμό!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το περίφημο ημερολόγιο των Μάγια, στο οποίο βασίζεται όλη η σχετική «καταστροφολογία» μετράει τον χρόνο μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου του 2012".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ηλεκτροσόκ από τη ΔΕΗ. Με κόλπο αυξάνουν τα τιμολόγια 30%".

Η εφημερίδα γράφει ότι "«Colpo grosso που θα εκτινάξει σε δυσθεώρητα ύψη (πολύ πάνω από 30%) τα τιμολόγια της ΔΕΗ για τις οικιακές καταναλώσεις προωθούν κυβέρνηση και Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας".

ΕΣΤΙΑ: "Ετσι θα αυξηθή η εθνική παραγωγή".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το κυριώτερο πρόβλημα που μαστίζει σήμερα τον τόπο είναι η ύφεσις. Αυτή είναι η πηγή όλων των δεινών. Αν δεν υπήρχε τέτοια ύφεσις, τα δημόσια έσοδα θα ήταν υψηλότερα, άρα και το έλλειμμα χαμηλότερο. Κανονικά λοιπόν, το πρώτο μέλημα της Κυβερνήσεως θα έπρεπε να είναι η καταπολέμησις της υφέσεως".

Η ΑΥΓΗ: "99% απαισιόδοξοι οι Ελληνες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε μαρασμό έχει περιπέσει η ελληνική κοινωνία, καθώς Μνημόνιο, Μεσοπρόθεσμο και αλλεπάλληλα πακέτα μέτρων έχουν εκτοξεύσει το ποσοστό απαισιοδοξίας στο απόλυτο. Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, το 99% των πολιτών θεωρεί την οικονομική κατάσταση «κακή» και το 86% περιμένει ότι, παρ΄όλα αυτά, θα χειροτερεύσει".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αυθαίρετα: ποιά μεταβιβάζονται χωρίς ένταξη στη ρύθμιση".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η απόφαση του υπουργείου παρέχει στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων περιθώριο δύο ακόμα μηνών για να ζυγίσουν όλα τα δεδομένα και να αποφασίσουν αν θα υπαχθούν στη ρύθμιση".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κρίσιμη παρέμβαση Παπούλια".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "έτοιμος να συμβάλει στις διαδικασίες ώστε να επιτευχθεί ουσιαστική συμβολή των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση στο έργο του κ. Λουκά Παπαδήμου, ακόμη και μέσω της σύγκλησης του Συμβουλίου των Αρχηγών, είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Προστατέψτε τις αποταμιεύσεις σας".

Η εφημερίδα γράφει ότι "καταφύγιο απέναντι στην κρίση τα αμοιβαία κεφάλαια, ο χρυσός και το ελβετικό φράγκο. Προθεσμιακές καταθέσεις και έντοκα γραμμάτια δίνουν υψηλές αποδόσεις, αναζητήστε ευκαιρίες σε ακίνητα".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Επί τάπητος στου Μαξίμου οι εκλογές".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επικαλείται η Νέα Δημοκρατία, προτάσσοντας ουσιαστικά τον μεταβατικό χαρακτήρα της παρούσας κυβέρνησης, η οποία κατ΄αυτήν είναι ειδικού σκοπού και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ενώ είναι αρνητική και σε μια νέα σύσκεψη υπό τον Κ. Παπούλια".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Εργάτες χωρίς δικαιώματα απαιτεί ο ΣΕΒ".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "απειλές και τρομοκρατία ενάντια στην εργατική τάξη εξαπέλυσε ο ΣΕΒ με τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, ζητώντας νέες σαρωτικές παρεμβάσεις στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για ακόμη πιο δραστική μείωση μισθών, για γενικευμένη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, για δραστικές περικοπές στις εργοδοτικές εισφορές για την ασφάλιση, γενικότερα για το λεγόμενο από τους ίδιους «μη μισθολογικό κόστος», ζητώντας επίσης αθρόες απολύσεις στο Δημόσιο".

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου: "Τα κατά Λουκάν... κάλαντα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στο υπουργικό συμβούλιο το απόγευμα της Τετάρτης. Ενώ επρόκειτο να συζητηθεί το θέμα των επικουρικών συντάξεων, τελικώς προέκυψε ζήτημα με τη θητεία και την αποστολή της κυβέρνησης Παπαδήμου. Μάλιστα ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι θα ξεκινήσει κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνησή του. Εκεί θα τους ψάλει «κάλαντα» άλλου είδους για να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους και ν΄αποφασίσει για τη δική του στάση".

ΤΑ ΝΕΑ: "Δεν υπάρχουν Μάγοι...".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το πνεύμα των Χριστουγέννων και η εορταστική ανάπαυλα των ημερών συνδέθηκαν στο παρελθόν με τους μύθους της εθνικής ευημερίας. Εφέτος τα σημάδια άλλαξαν. Οι συμβολισμοί που έδιναν νόημα στις προσδοκίες των Ελλήνων είτε αντικαταστάθηκαν είτε δεν ισχύουν πλέον. Π.χ.. στη θέση των τριών Μάγων με τα δώρα βρίσκεται πλέον η τρόικα των δανειστών της χώρας".

Press time: "Στο «σφυρί» η μεζονέτα της Λιάνη".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε πλειστηριασμό βγαίνει μία από τις μεζονέτες της Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου στην Εκάλη. Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και καιρό δεν υποχώρησαν με αποτέλεσμα η μεζονέτα της, στην Εκάλη, στην οδό Αγράμπελης, να έχει κατασχεθεί και να βγαίνει σε πληστειριασμό".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "«Βρόχος» στις επιχειρήσεις το κόστος του ηλεκτρικού".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "απελευθέρωση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος στη μέση τάση εισηγείται η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, στο πλαίσιο της πρότασης για την αναθεώρηση των τιμολογίων της ΔΕΗ που προβλέπει μεσοσταθμική αύξηση κατά 12,7%, οδηγώντας σε απόγνωση τον επιχειρηματικό κόσμο, που παρακολουθεί το ενεργειακό κόστος να εκτοξεύεται σε δυσθεώρητα ύψη"΄.

Η ΑΞΙΑ: "Η αποτυχία του PSI, η χρεοκοπία και οι... κρατικές τράπεζες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αρχίζει πλέον να γίνεται σαφές ότι η αισιοδοξία που εκφράζει η κυβέρνηση όποτε αναφέρεται στο PSI δεν συνάδει με την πραγματική πορεία των διαπραγματεύσεων".

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αφήστε με να κυβερνήσω".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αποφασισμένος να εκκαθαρίσει πλήρως το πολιτικό τοπίο είναι ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, ο οποίος αναμένεται να θέσει τους πολιτικούς αρχηγούς προ των ευθυνών τους. Η χώρα οφείλει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να υλοποιήσει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, άλλως θα καταρρεύσει. Η σωτηρία της χώρας προέχει της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών".

ΚΕΡΔΟΣ: "Με 3 αντικειμενικά κριτήρια η επιστροφή φόρων και ΦΠΑ"

Η εφημερίδα γράφει ότι "«χαρτάκι» προτεραιότητας για την επιστροφή των φόρων θεσπίζει το υπουργείο Οικονομικών με τον αύξοντα αριθμό να διαμορφώνεται από μία σειρά αντικειμενικών κριτηρίων, όπως η φορολογική συμπεριφορά της επιχείρησης ή του φυσικού προσώπου, το ύψος της επιστροφής αλλά και ενδεχόμενες οφειλές προς το Δημόσιο".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Επικίνδυνες ισορροπίες στις συζητήσεις του PSI".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "δυσκολίες στο PSI, τις οποίες δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει, διαπιστώνει ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, δύο ημέρες μετά την αισιόδοξη εκτίμησή του πως «είμαστε κοντά σε μια συμφωνία». Ο υπ. Οικονομικών, παράλληλα, τάχθηκε κατά των εκλογών πριν από την ολοκλήρωση της ανταλλαγής των ομολόγων και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης".

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "PSI: παιχνίδια χρεοκοπίας".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "μετριάζει τους τόνους αισιοδοξίας που είχε εκπέμψει αρχικά για το PSI ο υπουργός Οικονομίας. Μιλώντας χθες στη Βουλή, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κωλύομαι να μιλήσω δημόσια για το PSI που διαπραγματευόμαστε νυχθημερόν, αλλά θα έπρεπε να μπορώ, ώστε να ξέρει ο λαός τι γίνεται» και επανέλαβε με έμφαση πως «η χώρα δεν μπορεί να οδηγηθεί σε εκλογές την ώρα που διαπραγματεύεται το PSI"..

DEAL: "Απαιτήσεις-σοκ για τα ελληνικά ομόλογα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αποκαλύπτει σήμερα το ντοκουμέντο των επίσημων διαβουλεύσεων μεταξύ των εκπροσώπων του ελληνικού δημοσίου και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ιδιωτών Επενδυτών κατόχων ελληνικών ομολόγων (PCIG)".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ