Μαζικά μαθητικά συλλαλητήρια και στην Κρήτη -Προχώρησαν σε κατάληψη μαθητές στο Ηράκλειο [εικόνες] - iefimerida.gr

Μαζικά μαθητικά συλλαλητήρια και στην Κρήτη -Προχώρησαν σε κατάληψη μαθητές στο Ηράκλειο [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ekriti.gr /Μάριος Διονέλλης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συλλαλητήριο πραγματοποίησαν σήμερα στις 11:00 στο Ηράκλειο μαθητές σχολείων του νομού στο πλαίσιο πανελλαδικής μαθητικής κινητοποίησης, ενώ από το πρωί μαθητές σε 23 γυμνάσια, 14 γενικά λύκεια και 2 ΕΠΑΛ έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις.

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας ζητώντας, μεταξύ άλλων, δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά, ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό δημόσιο σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.

Μαζικά μαθητικά συλλαλητήρια και στην Κρήτη -Προχώρησαν σε κατάληψη μαθητές στο Ηράκλειο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Επίσης ζητούν μόνιμους μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη των κενών στα σχολεία, αύξηση της χρηματοδότησης για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, στήριξη της Ειδικής Αγωγής, αναθεώρηση των αναλυτικών προγραμμάτων των μαθημάτων, εξορθολογισμό της ύλης, νέα βιβλία, περιορισμό του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα κ.ά.

Μαζικά μαθητικά συλλαλητήρια και στην Κρήτη -Προχώρησαν σε κατάληψη μαθητές στο Ηράκλειο [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Την ίδια ώρα το ΔΣ της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Νομού Ηρακλείου στηρίζει την κινητοποίηση των μαθητών και καλεί, με τη συμμετοχή τους να ενισχύσουν τον κοινό αγώνα μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων.

Επίσης, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00. για τη διευκόλυνση συμμετοχής των καθηγητών στο συλλαλητήριο.

Μαθητική πορεία και στα Χανιά

Την ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας ζήτησαν σήμερα μαθητές στα Χανιά, οι οποίοι συμμετείχαν σε συγκέντρωση που οργανώθηκε από το συντονιστικό τους όργανο στον πεζόδρομο της οδού Κοραή όπου βρίσκονται τέσσερα σχολικά συγκροτήματα της πόλης.

Οι συμμετέχοντες μαθητές συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομο και στη συνέχεια, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους, η οποία κατέληξε στην αντιπεριφέρεια. Μεταξύ των αιτημάτων των μαθητών ήταν η διάθεση πιστώσεων για τη συντήρηση σχολείων και η δημιουργία νέων σχολικών μονάδων, η βελτίωση των υπαρχουσών σχολικών υποδομών, καθώς και θέματα που αφορούν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ekriti.gr /Μάριος Διονέλλης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ