Τι καιρό θα κάνει την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων - iefimerida.gr

Τι καιρό θα κάνει την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων

καιρός
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λευκά Χριστούγεννα θα κάνουν οι κάτοικοι πολλών περιοχών της χώρας ενώ θα χιονίσει και στα ορεινά της Αττικής. Οι βροχές και το χιονόνερο θα περιοριστούν αύριο παραμονή Χριστουγέννων στην Αττική. Ωστόσο χιονόπτωση θα εξακολουθήσει να υπάρχει στην Πεντέλη, στον Υμμητό και στην Πάρνηθα από το τελεφερίκ και πάνω. Η θερμοκρασία από 6 έως 10 βαθμούς ενώ οι άνεμοι μέχρι 7 μποφόρ.

Σε Χαλκιδική, Θεσσαλία, βόρειες Σποράδες, Κυκλάδες, Κρήτη και στα Δωδεκάνησα το πρωί θα σημειωθούν βροχές και χιόνια τις πρωινές ώρες ενώ αργότερα το απόγευμα τα φαινόμενα και κυρίως οι χιονοπτώσεις θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια ήλιο με δόντια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 7 και τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στη βόρεια Ελλάδα με -9 εως 4 βαθμούς στα βόρεια, από 4 εώς 10 βαθμούς στα κεντρικά και από 9 εώς 12 βαθμούς στα νοτιότερα.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι νεφώσεις, βροχές και λίγα χιόνια στα βόρεια προάστια ενώ νοτιότερα θα έχουμε χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 εώς 8 βαθμούς ενώ οι βόρειοι άνεμοι δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 3 με 4 μποφόρ αλλά το βράδυ θα φτάσουν και τα 5 μποφόρ.
Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε τοπικές νεφώσεις που από τα δυτικά θα αρχίσουν να πυκνώνουν από το μεσημέρι και μετά ενώ περιμένουμε και χιόνα στα βορειότερα καθώς και στα βουνά της Πελοποννήσου, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηπείρου ακόμη και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα όμως στο νότιο Ιόνιο θα ενταθούν στα 7 και τοπικά στα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα με παγετό θα κυμανθεί από -9 εως 3 με 4 βαθμούς στα βόρεια, από -4 εώς 10 βαθμούς στα κεντρικά και από 9 εώς 12 βαθμούς στα νησιά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ