Τα πράσινα φασολάκια δεν γίνονται μόνο λαδερά με ντομάτα. Γίνονται σκέτα, βραστά, με βούτυρο.
Συνοδεύουν έτσι όλα τα κρέατα, το ψητό κοτόπουλο, τρώγονται με ζαμπόν ή και σκέτα. Πρόκειται για μια συγκλονιστική συνταγή, δοκιμάστε την, αντί για τηγανητές πατάτες. Είναι τόσο σικ!
Υλικά
- 1/3 κιλού φασολάκια φρέσκα, τρυφερά, στρογγυλά
- 4-5 σκελίδες σκόρδο
- Μαϊντανό και φρέσκο βασιλικό αν έχετε
- 1 μύτη του κουταλιού τσίλι (εντελώς προαιρετικό)
- 150 γραμμάρια βούτυρο ποιοτικό
- Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
- Καθαρίστε τις άκρες από τα φασολάκια
- Ρίξτε τα να βράσουν σε μπόλικο βραστό και αλατισμένο νερό
- Οταν βράσουν, αλλά να είναι ακόμη al dente, στραγγίστε τα και περάστε τα σε κρύο νερό για να «σταθούν» -Στραγγίστε καλά
- Κόψτε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τον μαϊντανό
- Λιώστε πολύ ελαφρά το βούτυρο και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί: βούτυρο, σκόρδο, μαϊντανό
- Περιχύστε πλούσια τα φασολάκια και σερβίρετε με φύλλα βασιλικού και τσίλι, αν θέλετε –Φασολάκια βουτύρου!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο