Τι είπε ο Τσίπρας μετά την ορκωμοσία -Οι δηλώσεις του για όσους έμειναν εκτός κυβέρνησης - iefimerida.gr

Τι είπε ο Τσίπρας μετά την ορκωμοσία -Οι δηλώσεις του για όσους έμειναν εκτός κυβέρνησης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS /ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Συν Αθηνά και χείρα κίνει» είπε ο Αλέξης Τσίπρας για την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Στην αποστροφή αυτή του πρωθυπουργού αποτυπώνεται και η βούληση του ιδίου να αλλάξει ό,τι δεν πήγαινε καλά ή καθυστερούσε την προσπάθεια υλοποίησης των δεσμεύσεων που σε συνδυασμό με την απαιτούμενη στάση των εταίρων μπορούν να οδηγήσουν σε καλύτερο μονοπάτι.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ακόμη ότι έγιναν οι απαραίτητες τομές, ότι υπάρχει ανανέωση στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ενώ ευχαρίστησε και όσα στελέχη δεν περιλαμβάνονται σήμερα και δεν ορκίστηκαν με τη νέα κυβέρνηση προφανώς αναγνωρίζοντας την πικρία τους για το γεγονός ότι δεν συμμετέχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

«Έγιναν οι απαραίτητες τομές και επιλογές στο κυβερνητικό σχήμα, υπάρχει το στοιχείο της ανανέωσης και ηλικιακά και σε πρόσωπα και σε δομές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες και όλους όσοι τίμησαν την κυβέρνησή μου και δεν βρίσκονται σήμερα στην ορκωμοσία, όχι γιατί απέτυχαν, αλλά γιατί επιλέχτηκαν απαραίτητες τομές και αλλαγές. 'Αλλωστε, το έχουμε δηλώσει αυτό από την πρώτη στιγμή, ο καθένας από όποιο μετερίζι δουλεύει για το συλλογικό καλό», είπε συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός.

Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού:

«Έχουμε την ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα, για να πάρουμε την απαραίτητη ώθηση, προκειμένου να διανύσουμε τα τελευταία κρίσιμα μέτρα ενός μαραθωνίου που όμως ο τερματισμός του θα μας βγάλει σε ένα ξέφωτο: Το ξέφωτο της ανάπτυξης που προβλέπεται πολύ υψηλή για το 2017, η οποία όμως για να έλθει «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Πρέπει και εμείς να διορθώσουμε τις λειτουργίες, να αλλάξουμε νοοτροπίες, να επιταχύνουμε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η χώρα μας να βγει επιτέλους από αυτή την πολυετή κρίση. Έγιναν οι απαραίτητες και επιλεγμένες τομές και αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Υπάρχει το στοιχείο της ανανέωσης και ηλικιακά και σε πρόσωπα και σε δομές.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους και όλες όσοι τίμησαν την κυβέρνηση μου και δεν βρίσκονται σήμερα στην ορκωμοσία, όχι γιατί απέτυχαν, αλλά γιατί επιλέχθηκαν απαραίτητες τομές και αλλαγές. Άλλωστε, και το έχουμε δηλώσει αυτό από την πρώτη στιγμή, ο καθένας από όποιο μετερίζι κι αν δουλεύει, δουλεύει για το συλλογικό καλό.

Σας ευχαριστώ πολύ.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας ορκωμοσία δήλωση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ