Στον Αρχιεπίσκοπο σήμερα φοιτητές, πρέσβεις και η Αννα Βαγενά [εικόνες] - iefimerida.gr

Στον Αρχιεπίσκοπο σήμερα φοιτητές, πρέσβεις και η Αννα Βαγενά [εικόνες]

φωτογραφίες: eurokinissi ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σειρά επισκέψεων στην αρχιεπισκοπή Αθηνών σήμερα για τον προκαθήμενο της Ελλαδικής εκκλησίας.

Την αρχή έκανε η Άννα Βαγενά, η οποία με την ιδιότητά της ως ηθοποιού, κατά δήλωσή της και όχι της πολιτικού, εξέφρασε την επιθυμία να στηρίξει το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας με μία παράσταση, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τις ανάγκες κάποιου ιδρύματος της Αρχιεπισκοπής, που φιλοξενεί παιδιά.

Στον Αρχιεπίσκοπο σήμερα φοιτητές, πρέσβεις και η Αννα Βαγενά [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η κ. Βαγενά προσκάλεσε μάλιστα, τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, να παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση «Λωξάντρα», στην οποία πρωταγωνιστεί, στο θέατρο Μεταξουργείο.

Η ζωή και οι συναρπαστικές αφηγήσεις της Πολίτισσας «Λωξάντρας» παρουσιάζονται στο θέατρο «Μεταξουργείο», έτσι όπως τις αποτύπωσε στο ομώνυμο βιβλίο η εγγονή της, Μαρία Ιορδανίδου, με την ερμηνεία της Άννας Βαγενά.

Πρόκειται για μια ειδική αναφορά στη χαρά της ζωής και τη δύναμη της γυναίκας, με επίκεντρο τον ελληνισμό της Πόλης από το 1870 έως τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στον Αρχιεπίσκοπο σήμερα φοιτητές, πρέσβεις και η Αννα Βαγενά [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Εν συνεχεία, εθιμοτυπική επίσκεψη στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, πραγματοποίησαν σήμερα ο πρέσβης της Αρμενίας, Cagic Ghalatchan και αργότερα ο πρέσβης των ΗΠΑ, Geoff Pyatt.

Ακολούθησε συνάντηση με 17 πρωτοετείς φοιτητές, στο πλαίσιο του προγράμματος υποτροφιών του Ιδρύματος Νεότητας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας χορήγησε υποτροφίες στους 17 νέους φοιτητές και φοιτήτριες από διάφορες ενορίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με σκοπό να καλυφθούν τα πρώτα έξοδα της φοίτησής τους στα πανεπιστήμια της χώρας.

Εξάλλου, ο πρέσβης της Ελλάδος στη Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς, έγινε δεκτός από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και η σειρά των επαφών έκλεισε με την επίσκεψη της ευρωβουλευτή Ελίζας Βόζεμπεργκ.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ