Παρίσι: Κλείνει το Ερωτικό Μουσείο λόγω έλλειψης επισκεπτών [εικόνες] - iefimerida.gr

Παρίσι: Κλείνει το Ερωτικό Μουσείο λόγω έλλειψης επισκεπτών [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μοναδικό στη Γαλλία Μουσείο Ερωτισμού θα αποτελεί σύντομα παρελθόν, ανακοίνωσαν οι ιδιοκτήτες του, αφού το ενδιαφέρον στην «πόλη του έρωτα» ατόνησε για την εντυπωσιακή, όσο και προκλητική συλλογή των εκθεμάτων του.

Το ΜUSEE DE L'EROTISME -κοντά στο φημισμένο «Moulin Rouge» και πολύ κοντά στην «αφροδισιακή» Μονμάρτρη- αποτελούσε εδώ και 18 χρόνια σημείο αναφοράς για μια περιοχή που κατακλύζεται κάθε χρόνο από δέκα εκατομμύρια επισκέπτες.

Παρίσι: Κλείνει το Ερωτικό Μουσείο λόγω έλλειψης επισκεπτών [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Όμως, όπως επεσήμαναν οι ιδιοκτήτες του, Τζο Καλιφά και ο πρώην πρωταγωνιστής ερωτικών ταινιών Αλέν Πλυμέ, η χαμηλή προσέλευση επισκεπτών και τα ακριβά νοίκια δεν τους άφησαν άλλα περιθώρια.

«Ουδέποτε είχαμε κάποια υποστήριξη είτε απ' το κράτος είτε απ' το Δήμο των Παρισίων», δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Αν και θα πρέπει να επισημάνουμε πώς δεν φανταζόμασταν ότι θα μας υποστήριζαν οι οι πολιτικοί.»

Ολόκληρη η συλλογή των περίπου 2.000 εκθεμάτων θα δημοπρατηθεί όταν θα κλείσει το μουσείο οριστικά τις πύλες του την ερχόμενη Κυριακή.

Παρίσι: Κλείνει το Ερωτικό Μουσείο λόγω έλλειψης επισκεπτών [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

(Μινιατούρα ερωτικής σκηνής από καμπαρέ: ένα απ' τα εκθέματα του μουσείου)

Ο Μπερτράν Κορνέ που ανέλαβε τη δημοπρασία περιγράφει τη συλλογή του μουσείου ως «μια περιήγηση στον κόσμο της ερωτικής τέχνης, ένα μοναδικό πανόραμα ηθών και εθίμων», που παρουσιάζει την εξέλιξη των ερωτικών τάσεων, των φετίχ και της ερωτικής τέχνης στο πέρασμα των αιώνων.

Όλα θα βγουν στο σφυρί, από ένα «δάσος» φαλλών, μέχρι αντικείμενα απ' τη Λατινική Αμερική, που αντλούν την έμπνευσή τους απ' τα γυναικεία αναπαραγωγικά όργανα.

Παρίσι: Κλείνει το Ερωτικό Μουσείο λόγω έλλειψης επισκεπτών [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Πολλά απ' τα αντικείμενα, περιλαμβανομένης και μιας μαρμάρινης πλάκης του 18ου αιώνα, που απεικονίζει την ινδική θεότητα Βισνού, προέρχονται απ' την Ασία.

Παρίσι: Κλείνει το Ερωτικό Μουσείο λόγω έλλειψης επισκεπτών [εικόνες]  | iefimerida.gr 3
Παρίσι: Κλείνει το Ερωτικό Μουσείο λόγω έλλειψης επισκεπτών [εικόνες]  | iefimerida.gr 4

Η συλλογή περιλαμβάνει επίσης πίνακες και φωτογραφίες απ' το Παρίσι της "Belle Epoque", όταν η πόλη του Φωτός θεωρείται παγκόσμια πρωτεύουσα των απολαύσεων.

Υπάρχουν ακόμη αντικείμενα που προέρχονται απ' τους νόμιμους οίκους ανοχής της Γαλλίας, τα "maisons closes", που έκλεισαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αλλά το μεγαλύτερο τίμημα στη δημοπρασία -κάπου 8.000 ευρώ- αναμένεται να πιάσει ένα σύγχρονο μπρούτζινο γλυπτό μιας γυναίκας που κάνει έρωτα μ' ένα ρομπότ.

Οι ιδιοκτήτες του μουσείου λένε ότι όπως συνέβη και με άλλες τουριστικές ατραξιόν της Γαλλίας οι αριθμοί των επισκεπτών έπεσαν δραματικά μετά το κύμα των τρομοκρατικών επιθέσεων τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Παρίσι: Κλείνει το Ερωτικό Μουσείο λόγω έλλειψης επισκεπτών [εικόνες]  | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΡΩΤΙΣΜΟΥ Παρίσι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ