Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει βασανιστήρια σε υπόπτους για συνεργασία με το ISIS - iefimerida.gr

Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει βασανιστήρια σε υπόπτους για συνεργασία με το ISIS

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR


Για πράξεις αντεκδίκησης εις βάρος χωρικών που κατηγορούνται ότι συνδέονται με το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία μαχητές πολιτοφυλακών, που μετέχουν στην επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης απ' τους τζιχαντιστές.

Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει βασανιστήρια σε υπόπτους για συνεργασία με το ISIS | iefimerida.gr 0

Σύμφωνα με την οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σουνίτες μαχητές από την πολιτοφυλακή της φυλής Σαμπάουι βασάνισαν και εξευτέλισαν άνδρες και αγόρια σε χωριά νοτιοανατολικά της Μοσούλης. Σε μία περίπτωση τοποθέτησαν επτά άνδρες και αγόρια σε κλουβιά για κότες καταμεσής σ' ένα σταυροδρόμι. Τους έβγαλαν έξω έναν - έναν και τους ανάγκασαν να πουν ότι είναι γάιδαροι. Στη συνέχεια τους χτύπησαν, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Άλλοι μαχητές συνέλαβαν δεκάδες άτομα, έδειραν έναν άνδρα με καλώδια στο πρόσωπο, έδεσαν υπόπτους σε αυτοκίνητα και τους έσερναν μέσα σε χωριά, ενώ παρέδωσαν στον ιρακινό στρατό μια ομάδα κρατουμένων που έφεραν εμφανή σημάδια βασανισμού.

Σύμφωνα με τη Λιν Μααλούφ της Διεθνούς Αμνηστίας «υπάρχει μια επικίνδυνη κουλτούρα ατιμωρησίας. Οι δράστες τέτοιων επιθέσεων αισθάνονται ότι μπορούν να διαπράξουν εγκλήματα και να μείνουν ατιμώρητοι.”

Πάντως, δεν έχουν υπάρξει αναφορές για κακοποιήσεις από πολιτοφυλακές που πρόσκεινται στο Ιράν.

Η εμπλοκή τους, ωστόσο, στη μάχη της Μοσούλης προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία, η οποία έχει αναπτύξει στρατεύματα βόρεια της πόλης από πέρυσι σε μια προσπάθεια να υποστηρίξει κάποιους από τους σουνίτες, άραβες εθελοντές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ