Είναι το διάσημο Mac and Cheese που λατρεύουν οι Αμερικανοί.
Και όχι άδικα, είναι πεντανόστιμο. Θυμίζει κάπως το δικό μας παστίτσιο αλλά είναι πιο εύκολο να γίνει -Αντί για κιμά, έχει μπέηκον.
Υλικά
- 1 πακέτο μακαρόνια κοντά
- 5 φέτες μπέηκον, ποιοτικό
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 3 φλυτζάνια γάλα
- 1/3 φλυτζανιού αλεύρι
- 2 φλυτζάνια τριμμένα τυριά, όχι πολύ αλμυρά
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Προβλέψτε αν θα κάνετε μεγάλο ταψάκι ή ατομικά
- Βάλτε τα μακαρόνια να βράσουν, όπως λέει το πακέτο
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ροδίστε καλά το μπέηκον, σε ελάχιστο λάδι
- Βγάλτε το και τοποθετήστε το σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει τα λάδια
- Καθαρίστε τα λάδια στο τηγάνι με χαρτί προσθέστε το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά
- Οταν αρχίσει να λυώνει προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά για 1 λεπτό
- Προσθέστε το γάλα, χλιαρό, 1 φλυτζάνι κάθε φορά, ανακατέψτε
- Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, το μπέηκον (κρατήστε λίγο για από πάνω) και 1 φλυτζάνι τυρί τριμμένο, ανακατέψτε
- Στραγγίστε τα μακαρόνια και βάλτε τα στο τηγάνι, προσθέστε 1 φλυτζάνι τυριά
- Ανακατέψτε και βάλτε το όλο σε ταψάκι, στο φούρνο, για 20 λεπτά
- Θα πρέπει να ροδίσει καλά από πάνω
- Tο σερβίρετε με σαλάτα ή λαχανικά
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο