Ακαδημαϊκοί σύμβουλοι της Μέρκελ: Η καλύτερη κατάληξη για το Brexit είναι να μην γίνει - iefimerida.gr

Ακαδημαϊκοί σύμβουλοι της Μέρκελ: Η καλύτερη κατάληξη για το Brexit είναι να μην γίνει

Φωτογραφία: ΑΠΕ/  EPA/PATRICK SEEGER
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Βρετανοί έχουν ήδη αποφασίσει υπέρ του Brexit, αλλά ακόμη ακούγονται φωνές υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η καλύτερη κατάληξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit, ανάμεσα στη Βρετανία και την ΕΕ, θα ήταν να παραμείνει η χώρα στην Ενωση, αναφέρει έκθεση επιτροπής ακαδημαϊκών συμβούλων της γερμανικής κυβέρνησης.

Το συμβούλιο οικονομικών εμπειρογνωμόνων προειδοποιεί ότι η μεγαλύτερη απειλή που κρύβει η αποχώρηση της Βρετανίας είναι η πολιτικές αρνητικές συνέπειες. «Μία έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ δεν θα σήμαινε μόνο οικονομική απώλεια, αλλά πάνω από όλα μία μεγαλύτερη πολιτική απώλεια», γράφουν στην έκθεσή τους, σύμφωνα με το Reuters. «Η καλύτερη κατάληξη των επερχόμενων διαπραγματεύσεων θα ήταν να αποτραπεί το Brexit», τονίζουν ακόμη.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, έπειτα από την παράδοση της έκθεσης στην Ανγκελα Μέρκελ, ο επικεφαλής της επιτροπής Κριστόφ Σμιντ δήλωσε ότι η ψήφος των Βρετανών υπέρ της αποχώρησης μέχρι τώρα είχε μικρό οικονομικό αντίκτυπο για τη Γερμανία. Ομως, είναι δύσκολο να αναγνωριστούν οι μακροπρόθεσμες οικονομικές συνέπειες, τόνισε.

Η πενταμελής επιτροπή τονίζει ακόμη στην έκθεσή της ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στη Βρετανία ποιες από τις «τέσσερις ελευθερίες», της ενιαίας αγοράς της ΕΕ θέλει να σεβαστεί, καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε απειλή για την πολιτική σταθερότητα της Ενωσης.

Σε ξεχωριστή συνέντευξη Τύπου, μετά από την παραλαβή της έκθεσης, η Μέρκελ δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να προκαλέσουν όσο το δυνατόν λιγότερες τριβές στην ΕΕ. Πρόσθεσε ότι οι τέσσερις ελευθερίες θα πρέπει να είναι η βάση των διαπραγματεύσεων για την έξοδο της Βρετανίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Brexit Άνγκελα Μέρκελ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ