Γκάνας: Δεν έχουμε ένδειξη ότι επίκειται μεγάλος σεισμός, αλλά ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει και 7 Ρίχτερ - iefimerida.gr

Γκάνας: Δεν έχουμε ένδειξη ότι επίκειται μεγάλος σεισμός, αλλά ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει και 7 Ρίχτερ

Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi/Βασίλης Βερβερίδης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά και την ανακοίνωση του Άκη Τσελέντη, ότι για δύο περιοχές της Ελλάδας αναμένονται μεγάλοι σεισμοί, και ο Θανάσης Γκανάς, προειδοποίησε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή.

Ο σεισμολόγος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών είπε στην ΕΡΤ Λάρισας:

«Είμαστε σε επιφυλακή, επειδή πάντα συμβαίνουν μεγάλοι σεισμοί στη χώρα μας. Στη Θεσσαλία, μάλιστα, βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα ρήγματα στη χώρα, το οποίο δίνει μεγάλους σεισμούς. Το 1954 με επίκεντρο στους Σοφάδες έγινε σεισμός 7,5 ρίχτερ. Και ακολούθησαν σεισμοί σε όλη τη Θεσσαλία τα επόμενα χρόνια, λόγω ενεργοποίησης του φαινομένου του ντόμινο. Οι σεισμοί δεν προβλέπονται. Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι επίκειται μεγάλος σεισμός στην Ελλάδα. Οι προβλέψεις των συναδέλφων στηρίζονται σε στατιστικές για το πόσο καιρό έχει να σημειωθεί σεισμός σε διάφορες περιοχές. Και πάλι πέφτουν έξω. Για παράδειγμα στην Ιταλία είχαμε 3 μεγάλους σεισμούς μέσα σε 2 μήνες χωρίς κανείς να τους έχει προβλέψει».

«Ωστόσο», είπε, «πρέπει πάντα να είμαστε έτοιμοι για έναν μεγάλο σεισμό. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει ένας μεγάλος σεισμός, ακόμη και 7 ρίχτερ, και να δημιουργήσει προβλήματα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ