Ερώτηση Χρυσόγονου στην Κομισιόν για τη Χειμάρρα - iefimerida.gr

Ερώτηση Χρυσόγονου στην Κομισιόν για τη Χειμάρρα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: INTIME NEWS /ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε επείγουσα ερώτηση που απηύθυνε στην Κομισιόν ο Κώστας Χρυσόγονος, εξέφρασε την απορία αλλά και την ανησυχία του για τη στάση του αλβανικού κράτους απέναντι σε Έλληνες ιδιοκτήτες σπιτιών στην Χειμάρρα.

Ο ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στις πιέσεις που ασκούνται σε Έλληνες της πόλης να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, καθώς πρόκειται να κατεδαφιστούν εντός λίγων ημερών και ζήτησε τη θέση της Επιτροπής, υπό το πρίσμα της προοπτικής έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία, ενώ ζήτησε τη θέση της Επιτροπής υπό το πρίσμα της προοπτικής έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις «απρόκλητες και εμπρηστικές» δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού για την Αθήνα και την Ακρόπολη, τονίζοντας πως οι συντονισμένες προκλήσεις εις βάρος Ελλήνων δημιουργούν τριβές σε μια ευαίσθητη γεωγραφική ζώνη.

Ο κ. Χρυσόγονος ερωτά την Επιτροπή:

Α) Καθώς ο σεβασμός της αρχής του Κράτους Δικαίου, των δικαιωμάτων των πολιτών και ιδίως των μειονοτήτων αποτελεί βασικό και αναπόσπαστο κριτήριο για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία, ποιες πιέσεις προτίθεται να ασκήσει ώστε να προστατευθούν τα δικαιώματα των Ελλήνων της περιοχής;

Β) Πώς σχολιάζει τις πρακτικές που ακολουθεί το αλβανικό κράτος, σε συνδυασμό με τις απρόκλητες και εμπρηστικές δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού, βάσει των οποίων η Αθήνα στο παρελθόν κατοικείτο από αλβανόφωνους, οι οποίοι ουσιαστικά προστάτεψαν την Ακρόπολη από καταστροφή; Διακρίνει συντονισμένη προσπάθεια δημιουργίας τριβών σε μια ευαίσθητη γεωγραφική ζώνη, η οποία σχετίζεται άμεσα με τις προοπτικές ανάπτυξης της Ευρώπης;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κομισιόν Κώστας Χρυσόγονος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ