Χάος στη Βαγδάτη: Πάνω από 60 οι νεκροί από τις βομβιστικές επιθέσεις - iefimerida.gr

Χάος στη Βαγδάτη: Πάνω από 60 οι νεκροί από τις βομβιστικές επιθέσεις

Ιράκ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μπαράζ πολύνεκρων βομβιστικών επιθέσεων στη Βαγδάτη συνεχίστηκε η αιματηρή αντιπαράθεση μεταξύ σιιτών και σουνιτών στο Ιράκ, καθώς η χώρα βυθίζεται όλο και περισσότερο στην πολιτική κρίση.

Αρχικά, το ιρακινό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκαν πάνω από 40 άτομα και τραυματίσθηκαν άλλοι 149. Ώρα με την ώρα, όμως, ο αριθμός των θυμάτων ανεβαίνει. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για πάνω από 60 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, πολλοί από τους οποίους νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν σε ώρα αιχμής στις συνοικίες Μπαμπ αλ-Μουάταμ, Καράντα και Αλάουι στο κέντρο της Βαγδάτης, στις βόρειες συνοικίες Ανταμίγια, Σουάλα και Σάαμπ, καθώς επίσης στις συνοικίες Τζαντρίγια της ανατολικής Βαγδάτης και αλ-Αμίλ στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας.

Πρόκειται για τα πρώτα επεισόδια βίας στην κρίση αυτή που απειλεί την εύθραυστη πολιτική εκεχειρία και τα οποία προκαλούν φόβους για επιστροφή της θρησκευτικής βίας, με τη συμπλήρωση ενός έτους της κυβέρνησης στην εξουσία και λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα.

Στις αρχές της εβδομάδας εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης κατά του σουνίτη αντιπροέδρου της χώρας Τάρεκ αλ-Χασέμι. Ο σιίτης πρωθυπουργός Νούρι αλ-Μάλικι ζήτησε χθες από τις αρχές του ιρακινού Κουρδιστάν, όπου έχει καταφύγει ο αλ-Χασέμι, να τον παραδώσουν στη δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ