Ενας εύκολος και γευστικός τρόπος για να απολαύσετε τα μήλα σας και να αποφύγετε να τρώτε άλλα (λιπαρά) γλυκά.
Υλικά
- 1/2 κιλό μήλα αρωματικά (Τριπόλεως π.χ)
- 2-3 κουταλιές ζάχαρη καστανή
- 2 σπόρους ξερό κάρδαμο
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- 1 μικρό ξυλαράκι κανέλα
![Κομπόστα μήλου με μπαχαρικά | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/compote-sos890_1.jpg?itok=-8XhhZjo)
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε νερό 1 εκατοστό περίπου, να βράζει, σε μέτρια φωτιά
- Καθαρίστε και κόψτε τα μήλα σε κύβους -Ρίξτε τα λίγα λίγα για να μη μαυρίσουν
- Προσθέστε όλα τα άλλα υλικά
- Ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα, αρκετές φορές
- Αν χρειαστεί, ρίξτε λίγες σταγόνες νερό
- Αφήστε να βράσει, σε πολύ χαμηλή φωτιά, για 30-40 λεπτά
- Στη συνέχεια όλα εξαρτώνται από τις προτιμήσεις -Η κομπόστα τρώγεται με τα κομμάτια μήλου, ή περασμένα στη μουλινέτα
- Οταν σερβίρετε την κομπόστα, ρίξτε από πάνω κανέλα σκόνη
![Κομπόστα μήλου με μπαχαρικά | iefimerida.gr 1](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/compote-sos890_1.jpg?itok=-8XhhZjo)
Αν σας μείνει η κομπόστα, βάλτε την ως βάση σε μια ζύμη, προσθέστε ροδέλες μήλου και κάντε μια τάρτα!
![Κομπόστα μήλου με μπαχαρικά | iefimerida.gr 2](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/tarte-au-pomme-.jpg?itok=Ck0fmH6z)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο