Ενας εύκολος και γευστικός τρόπος για να απολαύσετε τα μήλα σας και να αποφύγετε να τρώτε άλλα (λιπαρά) γλυκά.
Υλικά
- 1/2 κιλό μήλα αρωματικά (Τριπόλεως π.χ)
- 2-3 κουταλιές ζάχαρη καστανή
- 2 σπόρους ξερό κάρδαμο
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- 1 μικρό ξυλαράκι κανέλα
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε νερό 1 εκατοστό περίπου, να βράζει, σε μέτρια φωτιά
- Καθαρίστε και κόψτε τα μήλα σε κύβους -Ρίξτε τα λίγα λίγα για να μη μαυρίσουν
- Προσθέστε όλα τα άλλα υλικά
- Ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα, αρκετές φορές
- Αν χρειαστεί, ρίξτε λίγες σταγόνες νερό
- Αφήστε να βράσει, σε πολύ χαμηλή φωτιά, για 30-40 λεπτά
- Στη συνέχεια όλα εξαρτώνται από τις προτιμήσεις -Η κομπόστα τρώγεται με τα κομμάτια μήλου, ή περασμένα στη μουλινέτα
- Οταν σερβίρετε την κομπόστα, ρίξτε από πάνω κανέλα σκόνη
Αν σας μείνει η κομπόστα, βάλτε την ως βάση σε μια ζύμη, προσθέστε ροδέλες μήλου και κάντε μια τάρτα!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο