«Ενας Θηβαίος αυλητής» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο [εικόνα] - iefimerida.gr

«Ενας Θηβαίος αυλητής» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ενας Θηβαίος αυλητής» βγαίνει στην επιφάνεια απο τις αποθήκες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και μας περιμένει να τον γνωρίσουμε απο κοντά.

Αγάλματα, χρυσά κοσμήματα, πολύτιμα χάλκινα σκεύη, αλλά και προσωπικά καθημερινά αντικείμενα περιμένουν υπομονετικά τη στιγμή που θα γίνουν το κέντρο της προσοχής.

Επιλεγμένες αρχαιότητες από τον άγνωστο κόσμο των αποθηκών αναδύονται διαδοχικά κάθε δύο μήνες από την ασφαλή τους αφάνεια στο φως, καλώντας τους φίλους των σπάνιων στιγμών να αφουγκραστούν τις ιστορίες τους.

Το Αθέατο Μουσείο είναι η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών.

Κάθε δύο μήνες ένα αντικείμενο παρουσιάζεται στους επισκέπτες για πρώτη φορά και ξεδιπλώνει την αφήγηση της άγνωστης ιστορίας του.

Αυτή τη φορά και μετά από τα έξι θαυμάσια αντικείμενα που ήρθαν στο φως, το Αθέατο Μουσείο υποδέχεται«έναν Θηβαίο αυλητή στην Αθήνα».

«Ενας Θηβαίος αυλητής» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο [εικόνα]  | iefimerida.gr 0

φωτογραφία: namuseum.gr

Πρόκειται για την επιτύμβια στήλη του φημισμένου αυλητή Ποτάμωνα, που έζησε ως μέτοικος στην Αθήνα τον 4ο αι. π.Χ.

Μαζί του απεικονίζεται κι ο γέρων πατέρας του Ολύμπιχος, επίσης μουσικός και μαθητής του Πινδάρου. Ο «Θηβαίος αυλητής» παρουσιάζεται στην «αίθουσα του βωμού» (αιθ.34) για να παραμείνει εκεί ως την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου.

Συζητήσεις με αρχαιολόγους του Μουσείου

Στις 21 Νοεμβρίου ημέρα Δευτέρα και στις 13 και 27 Νοεμβρίου ημέρα Κυριακή και ώρα13.00, αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για την τέχνη του αυλού και τους σπουδαίους μουσικούς της αρχαιότητας, που έζησαν ημέρες δόξας κι αναγνώρισης και θάφτηκαν με τιμές και απλότητα μακριά από τον τόπο τους.

Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου
και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Πληροφορίες: Τηλ. 213 214 4891

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ