Επιτυχής η έξοδος της Wind στις διεθνείς αγορές- Αντλησε 250 εκατ. ευρώ - iefimerida.gr

Επιτυχής η έξοδος της Wind στις διεθνείς αγορές- Αντλησε 250 εκατ. ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ομολογιακή έκδοση ύψους 250 εκατ. ευρώ που πραγματοποίησε η Wind Hellas, με αναδόχους τις JP Morgan και η Citi.

Τα νέα κεφάλαια θα εισέλθουν στην εταιρεία με την μορφή νεας ομολογιακής έκδοσης, πενταετούς διαρκειας και με ετήσιο κουπόνι 10%. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα νέα κεφάλαια θα αποπληρώσουν πλήρως τον υφιστάμενο δανεισμό της Wind και τα υπόλοιπα, μαζί με ίδια κεφάλαια που παράγει η εταιρεία από τη λειτουργία της, θα κατευθυνθούν στη χρηματοδότηση ανάπτυξης υποδομών τηλεπικοινωνιακών δικτύων νέας γενιάς, τόσο σε κινητή όσο και σταθερή τηλεφωνια, καθώς και στην παροχή περιεχομένου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη στρατηγική της Wind, τα 250 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθούν για να αποπληρώσουν υφιστάμενο δανεισμό ύψους 175 εκατ. ευρώ και για να ενισχύσουν το πλάνο ψηφιακής ανάπτυξης που ηδη υλοποιεί η εταιρεία και το οποίο θα ανέλθει στα 500 εκατ.ευρώ έως το 2020, χρηματοδοτούμενο από ίδια κεφάλαια, από ένα μέρος του δανείου καθώς και από τους μετόχους της, η οποίοι μέσω της ΑΜΚ θα εισφέρουν στα ταμεία της επιπλέον 25 εκατ. ευρώ.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι, «αν και η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχία στους επενδυτές, το κλίμα για τη Wind στις διεθνείς αγορές ήταν εξ αρχής πολύ διαφορετικό. Η όποια ανησυχία των επενδυτών αντισταθμίστηκε από την υγιή χρηματοοικονομική εικόνα της Wind τα τελευταία χρόνια – παρά την ύφεση της εγχώριας οικονομίας – αλλά και τις αναπτυξιακές προοπτικές που τους παρουσίασε η διοίκηση της».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Wind ομολογιακό δάνειο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ