Σε συγκέντρωση υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα για το Σύνταγμα ο Ρέντσι - iefimerida.gr

Σε συγκέντρωση υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα για το Σύνταγμα ο Ρέντσι

Φωτογραφία: Christos DOGAS/SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Πιάτσα Ντελ Πόπολο της Ρώμης οργανώθηκε από το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα του Ιταλού πρωθυπουργού, χωρίς τη συμμετοχή, όμως, των περισσότερων εκπροσώπων της αριστερής εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

«Η αποστολή μας δεν είναι να τσακωνόμαστε, αλλά να καταφέρουμε να αλλάξουμε την Ιταλία», τόνισε ο Ρέντσι και πρόσθεσε πως είναι διατεθειμένος να αλλάξει και τον εκλογικό νόμο, προκειμένου να εξασφαλίσει την υποστήριξη όλου του Δημοκρατικού Κόμματος στο δημοψήφισμα του Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, δήλωσε ότι δεν θα δεχθεί να ενταχθεί, το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, στις ευρωπαϊκές συνθήκες και ζήτησε από το ιταλικό κοινοβούλιο την αναγκαία υποστήριξη «ώστε να μπορέσει να ξαναβρεί, η Ευρώπη, την ψυχή της».

Με αναφορά, τέλος, στο κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλλο, ο Ματτέο Ρέντσι υπογράμμισε ότι «το σύνθημα "εντιμότητα" είναι καλό αλλά δεν αρκεί» διότι «η πολιτική πρέπει να αποδείξει και ότι ξέρει να λαμβάνει και συγκεκριμένες αποφάσεις, με γνώση των διαφόρων αντικειμένων της».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ματέο Ρέντσι Ιταλία δημοψήφισμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ