Ως τιμητική πρόταση, για μία θέση ευθύνης, χαρακτήρισε ο Βύρων Πολύδωρας το γεγονός ότι είναι το πρόσωπο που επέλεξε η κυβέρνηση για την προεδρία του ΕΣΡ.
Ο πρώην υπουργός της ΝΔ, οποίος τα τελευταία χρόνια απομακρύνθηκε από την συντηρητική παράταξη και δημιούργησε δικό του κομματικό φορέα, είχε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Βούτση, για περίπου 45 λεπτά, νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά την οποία τόνισε ότι προϋπόθεση για την εμπλοκή του είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα, ανάμεσά τους και η διενέργεια διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.
«Θεωρώ την πρόταση που μου έγινε να αναλάβω πρόεδρος του Συμβουλίου ως τιμητική, αλλά κυρίως ως πρόταση για μία θέση ευθύνης», δήλωσε. «Αυτές τις ώρες, όλοι οι δυνάμενοι να εκφέρουν γνώμη και να έχουν την αποφασιστικότητα για μια εποικοδομητική συμβολή είναι υποχρεωμένοι να δράσουν», τόνισε.
Ο κ. Πολύδωρας ανέφερε ακόμη ότι είπε στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής ότι το κύριο σημείο για τη συνταγματική συμμόρφωση είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα, κάτι που έγινε δεκτό όπως είπε. «Εννοείται ότι στην επαναφορά των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ περιλαμβάνεται και η διεξαγωγή του διαγωνισμού. Για τις λεπτομέρειες πρέπει να δούμε και την απόφαση του ΣτΕ», τόνισε.
«Δεν κάνω επικοινωνιακά παιχνίδια»
Οταν ρωτήθηκε για την στάση που εκτιμά ότι θα πάρει η ΝΔ απέναντι στην υποψηφιότητά του, ο κ. Πολύδωρας απάντησε «Δεν ξέρω τι θα κάνει η ΝΔ», ενώ σχολιάζοντας την ανακοίνωση που είχε βγάλει λίγο νωρίτερα το κόμμα, ανέφερε «Δεν κάνω επικοινωνιακά παιχνίδια, ούτε είδα τάση για επικοινωνιακά τεχνάσματα. Είδα τάση για συναίνεση. Είναι η προϋπόθεση της δικής μου παρεμβάσεως».
Ακόμη, ο κ. Πολύδωρας τόνισε ότι θα επικοινωνήσει με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Δεν πάει άλλο το αδιέξοδο», τόνισε ακόμη και πρόσθεσε ότι θα συμβάλει στη θεσμική και νομική εξομάλυνση της κατάστασης. Ο κ. Πολύδωρας αναφέρθηκε και στην ένταση με τη δικαιοσύνη, χαρακτηρίζοντάς την ως «εκτός τόπου και χρόνου».