Πανηγύρια στην ΝΔ για την υπαναχώρηση στις επικουρικές - iefimerida.gr

Πανηγύρια στην ΝΔ για την υπαναχώρηση στις επικουρικές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πανηγύρια έχουν στήσει εδω και λίγες ώρες στα γραφεία της ΝΔ στην Συγγρού καθώς θεωρούν προσωπική νίκη του Αντώνη Σαμαρά την υποχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα της μείωσης των επικουρικών συντάξεων.

Θέση της ΝΔ είναι ότι, εφόσον η νέα μείωση των συντάξεων δεν εμπεριέχεται ούτε στο μεσοπρόθεσμο ούτε στον προυπολογισμό, η αποδοχή της δεν είναι αναμεσα στις υποχρεώσεις στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, στηρίζοντας την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Στα επιχειρήματα που ανέπτυξε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, ήταν ότι οι επικουρικές συντάξεις προκύπτουν από κρατήσεις των εργαζομένων και των εργοδοτών και δεν μπορεί το κράτος να τις χρησιμοποιεί, για να καλύψει κενά στις κύριες συντάξεις ή σε άλλους τομείς.

Σε ότι αφορα την πρόθεση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη το θέμα να επανέλθει σε σχέδιο νόμου μετά από δύο μήνες, η ΝΔ απαντά ότι αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις, αφού «σε δύο μήνες είτε θα έχει αλλάξει η κυβέρνηση είτε θα είμαστε σε προεκλογική περίοδο». Σε κάθε περίπτωση, λένε, αυτές οι ρυθμίσεις εντάσσονται στα μέτρα που θα πρέπει να πάρει η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ