Διάσπαση της Ευρωζώνης προβλέπει ένας παγκόσμιος κολοσσός - iefimerida.gr

Διάσπαση της Ευρωζώνης προβλέπει ένας παγκόσμιος κολοσσός

Μοχάμεντ Ελ-Εριάν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Φωτιές» ανάβουν οι δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρησης κεφαλαίων στον κόσμο, της Pacific Investment Management, ο οποίος υποστηρίζει πως οι πιθανότητες διάλυσης της Ευρωζώνης είναι στο 30%.

Σύμφωνα με τον Μοχάμεντ Ελ-Εριάν η ευρωζώνη στο κοντινό μέλλον θα αποτελείται μόνον από εννέα χώρες, πράγμα ωστόσο που δεν έρθει ανώδυνα σύμφωνα με το στέλεχος της «Pimco». Όπως υποστηρίζει το στέλεχος, κάτι τέτοιο θα επιφέρει μία παγκόσμια ακόμη ισχυρή οικονομική κρίση.

«Η παγκόσμια οικονομία θα ακινητοποιηθεί για λίγο και οι συνέπειες δεν μπορούν να προβλεφτούν» τόνισε εκτιμώντας ότι «το μόνο σίγουρο είναι ότι το κραχ θα είναι μεγαλύτερο από αυτό του 2008».

Ο Ελ-Εριάν κατέκρινε τους Ευρωπαίους πολιτικούς για την αναποφασιστικότητα τους, θεωρώντας ότι άφησαν την κρίση να επεκταθεί και στο εσωτερικό της Ευρωζώνης.

Η κρίση της Ελλάδας έγινε ευρωπαϊκή, ενώ πλέον η πιθανότητα να μη συρρικνωθεί η Ζώνη είναι μόλις 15%.

Μάλιστα θεωρεί ότι η νέα Ευρωζώνη θα έχει τα εξής εννέα μέλη: Αυστρία, Βέλγιο, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία και Ισπανία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ