Η πιό διάσημη συνταγή για μακαρόνια, από την τραγική πόλη Amatricie που επλήγη πρόσφατα από σεισμό, στην Ιταλία.
Υλικά
- 200 γραμμάρια σπαγγέτι
- 400 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας συμπυκνωμένη
- 80 γραμμάρια παντσέτα ποιοτική
- 40 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα
- 1/2 κρεμμύδι
- 1 ποτήρι λευκό κρασί, ποιοτικό
- 1/2 καυτερή πιπερίτσα κόκκινη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Παρμεζάνα για σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπερίτσα
- Βράστε τα σπαγγέτι όπως λέει στο πακέτο και κρατήστε λίγο από το νερό της βράσης
- Βάλτε σε ένα τηγάνι την παντσέτα ψιλοκομμένη, σε μέτρια φωτιά να ροδίσει καλά
- Προσθέστε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπερίτσα να μαλακώσουν
- Προσθέστε το λευκό κρασί και την ντομάτα, αφήστε τη σάλτσα να γίνει για 15 λεπτά
- Προς το τέλος ρίξτε την παρμεζάνα, ένα ποτήρι από το νερό της βράσης και τα μακαρόνια σουρωμένα
- Οταν σερβίρετε, αν τα μακαρόνια είναι πολύ ξερά, προσθέστε λίγο νερό της βράσης
- Προσθέστε παρμεζάνα τριμμένη από πάνω
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο