«Δεν επιθυμώ να σχολιάσω τοποθετήσεις ανθρώπων με τους οποίους διαφωνώ ριζικά και για τους οποίους έχω εκφράσει τη γνώμη μου στο παρελθόν».
Τα παραπάνω δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο FM 104,9" απαντώντας σε ερώτηση για τη δήλωση του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με την Αριστερά.
"Αλίμονο αν κάποιος γενικεύει και χαρακτηρίζει την Αριστερά και την πορεία της, με βάση το τι κάνει μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων σήμερα στη χώρα", πρόσθεσε ο κ. Τζιτζικώστας.
Ο περιφερειάρχης είπε ότι "η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό" και σημείωσε: "τις τελευταίες εβδομάδες έχω την αίσθηση ότι η χώρα έχει αρχίσει να ξεφεύγει τελείως. Όχι μόνο ως προς τους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά και στην ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Θεωρώ ότι κινήσεις, όπως οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη τον τελευταίο καιρό, τα σχόλια που γίνονται σε βάρος δικαστών και της ίδιας της Δικαιοσύνης ως θεσμού, δεν προάγουν τη Δημοκρατία μας και σε κάθε περίπτωση δείχνουν μια κυβέρνηση σε πανικό. Η συγκυρία είναι πάρα πολύ δύσκολη. Πιστεύω ότι όλες οι δυνάμεις του πολιτικού μας συστήματος πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα και να αποφύγουν τις ακραίες τοποθετήσεις".
Τάχθηκε υπέρ της συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων και είπε: "Απαιτείται σε αυτές τις δύσκολες ώρες συνεργασία και συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων. Δεν μπορεί κανείς να διανοηθεί, όταν η χώρα μας βρίσκεται σε ένα τόσο κρίσιμο σταυροδρόμι, να μην μπορούν να συνεννοηθούν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου για τα αυτονόητα. Ασφαλώς το κύριο βάρος γι' αυτή την ασυνεννοησία το φέρει πάντα το κόμμα που έχει την πλειοψηφία στη Βουλή, δηλαδή η σημερινή κυβέρνηση".
Αναφερόμενος στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει τις επόμενες μέρες, στη Θεσσαλονίκη, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο περιφερειάρχης, υπογράμμισε: "είναι πάρα πολύ σημαντικό να θυμάται και να τιμά ένας λαός την ιστορία του, να τιμά τους ανθρώπους που έδωσαν μάχες για την ελευθερία και ιδιαίτερα σε εποχές όπως οι σημερινές, να θυμόμαστε τι μπορούμε να πετύχουμε οι Έλληνες όταν είμαστε ενωμένοι. Όπως με το έπος του 1940, που χαρακτηρίστηκε από την ενότητα του ελληνικού λαού, όταν όλοι συντάχθηκαν με το "ΟΧΙ" και η Ελλάδα άλλαξε την έκβαση όλου του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η ίδια ενότητα και συνεργασία απαιτείται και σήμερα, γι' αυτό καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να αντιμετωπίσουν από κοινού τις μεγάλες προκλήσεις σε οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό επίπεδο".
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ