Κι άλλη προθεσμία ο Λαυρεντιάδης λόγω «νέου συνηγόρου» - iefimerida.gr

Κι άλλη προθεσμία ο Λαυρεντιάδης λόγω «νέου συνηγόρου»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα προθεσμία για τις 10 Ιανουαρίου, ζήτησε και πήρε από τον εισαγγελέα ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Ο επιχειρηματίας έχει κληθεί να καταθέσει ως ύποπτος για την υπόθεση των επισφαλών δανείων που είχε χορηγήσει η Proton Bank το 2010.

Η νέα προθεσμία για την ανωμοτί κατάθεσή του ζητήθηκε με την επίκληση της ανάληψης της υπόθεσης από νέο συνήγορο, ο οποίος πρέπει να ενημερωθεί για τη δικογραφία. Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, νέος συνήγορος του κ. Λαυρεντιάδη θα είναι ο κ. Γ. Ηρειώτης. Η εισαγγελική έρευνα γίνεται για τα επισφαλή δάνεια που ενέκρινε και εκταμίευσε η τράπεζα πέρσι όταν ο Λαυρεντιάδης ήταν μέλος του ΔΣ. Από τα 700 εκατ. ευρώ των επίμαχων δανείων, πολλά κατέληξαν σε πρόσωπα και εταιρείες που ήταν συμφερόντων του επιχειρηματία.

Συνολικά έχουν κληθεί από τον εισαγγελέα 31 άτομα, μεταξύ των οποίων έξι μέλη της Επιτροπής Πιστοδοτήσεων και του ΔΣ της Proton Bank, καθώς και επιχειρηματίες και ιδιώτες στους οποίους φέρονται να κατέληξαν τα δάνεια. Παράλληλα έχουν ήδη δεσμευθεί μετοχές του κ. Λαυρεντιάδη και των 30 ακόμα προσώπων. Μετά την κατάθεση Λαυρεντιάδη αναμένεται να αποφασιστεί η άσκηση ή μη ποινικής δίωξης για την υπόθεση. Ο κ. Δραγάτσης ερευνά τη διάπραξη τυχόν αδικημάτων όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτης σε συνδυασμό με τον νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ