Για απαράδεκτη καθυστέρηση του ΣτΕ, στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, έκανε λόγο ο Θεόδωρος Φορτσάκης, τονίζοντας ότι αυτή η συζήτηση ανέδειξε σημαντικές παθογένειες της Δικαιοσύνης και έπληξε το κύρος της.
Ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ τονίζει ότι έπρεπε να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, αλλά κατηγορεί την κυβέρνηση ότι το έπραξε παραβιάζοντας κατάφωρα το Σύνταγμα.
«Το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως γρήγορα αποφάσισε σχετικά με το ζήτημα παροχής προσωρινής δικαστικής προστασίας μέσα σε λίγες μέρες το καλοκαίρι, έτσι έπρεπε σύντομα λύσει και το ζήτημα της αντισυνταγματικότητας. Η όποια απόφασή του είναι σεβαστή. Όμως η απόφαση αυτή πρέπει να εκδίδεται επικαίρως, πριν δημιουργηθούν τετελεσμένες καταστάσεις μη αναστρέψιμες, όπως για παράδειγμα το κλείσιμο των καναλιών που δεν θα έχουν αδειοδοτηθεί. Σήμερα, τόσους μήνες μετά την ψήφιση του νόμου, ακόμα περιμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Για την απαράδεκτη αυτή καθυστέρηση υπάρχει μεγάλη ευθύνη», τόνισε ο κ. Φορτσάκης, συμπληρώνοντας ότι υπάρχει ευθύνη και για την αναβολή της συζήτησης «για να αφουγκραστεί δήθεν το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο τον ''σφυγμό'' της κοινωνίας. Οι δικαστές δικάζουν σύμφωνα με το Σύνταγμα, τους νόμους και τη συνείδησή τους, τίποτα άλλο».
Ακόμη, ο κ. Φορτσάκης τόνισε ότι έπληξαν το κύρος της δικαιοσύνης οι έμμεσες πιέσεις που ασκήθηκαν με δηλώσεις του πρωθυπουργού που προεξοφλούσαν το αποτέλεσμα της δίκης. «Επίσης, η πίεση που ασκήθηκε στους ανώτατους δικαστικούς με την παράνομη χρήση προσωπικών δεδομένων για εκβιασμό τους είναι αληθινά πρωτόγνωρη στα ελληνικά χρονικά και προκαλεί βαθύτατη ανησυχία. Όπως μεγάλη ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο, βιάστηκε να ζητήσει πειθαρχική δίωξη κατά του εκβιαζόμενου ανωτάτου δικαστικού αντί να διατάξει έρευνα για τον ασκούμενο εκβιασμό. Το τελευταίο το έκανε αργότερα αναγκασμένος από τις καταστάσεις», συμπλήρωσε.
Ο βουλευτής της ΝΔ, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ, πρότεινε ο έλεγχος συνταγματικότητας στην Ελλάδα, για να είναι αποτελεσματικός, να ανατεθεί σε συνταγματικό δικαστήριο που θα αποφασίζει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πριν ο νόμος δημοσιευθεί, ενώ δήλωσε ότι θα προτιμούσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να επιλέγει τους ανώτατους δικαστικούς.