Λιγότερα κατά τα 500 εκ. ευρώ τα έσοδα από τα αυθαίρετα - iefimerida.gr

Λιγότερα κατά τα 500 εκ. ευρώ τα έσοδα από τα αυθαίρετα

αυθαίρετα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περίπου 100 εκ. ευρώ εκτιμά πως θα εισπράξει η κυβέρνηση από τα αυθαίρετα ως τα τέλη του χρόνου, εμφανίζοντας ωστόσο έλλειμμα 500 εκ. ευρώ καθώς, σύμφωνα με τις αρχικές προβλέψεις του ΥΠΕΚΑ, ο στόχος ήταν τα 600 εκατ. ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης, μέχρι στιγμής έχουν εισπραχθεί 87 εκ. ευρώ, ενώ ο αριθμός των αιτήσεων που ανήλθε περίπου στις 180.000, αντιστοιχεί σε έσοδα άνω του 1,1 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι μελετάται η επιμήκυνση της ισχύος της ρύθμισης και πέραν της 30ής Δεκεμβρίου. Κατά πληροφορίες, η νέα παράταση θα αφορά δύο έως τρεις μήνες επιπλέον.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρξει τροπολογία, με την οποία θα ρυθμίζεται η καταβολή της α' δόσης που, με βάση την πρόβλεψη του νόμου, είναι να καταβληθεί έως τις 22 Δεκεμβρίου.

Mέχρι σήμερα, στο στάδιο της ολοκληρωμένης υπαγωγής βρίσκονται 7.700 δηλώσεις, πράγμα που σημαίνει ότι έχει πληρωθεί εφάπαξ το ποσό, σε επεξεργασία είναι 67.521, σε αρχική υποβολή 41.678 και σε προσωρινή υπαγωγή (έχει πληρωθεί η α' δόση) 22.590.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ