Στον εισαγγελέα το πόθεν έσχες του Άκη - iefimerida.gr

Στον εισαγγελέα το πόθεν έσχες του Άκη

Άκης Τσοχατζόπουλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ορκωτοί λογιστές που ξεσκόνισαν το πόθεν έσχες των βουλευτών έκριναν ανειλικρινή τη δήλωση του Άκη Τσοχατζόπουλου για το έτος 2010 (χρήση 2009) μετά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε και την άρση τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου.Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών, καθώς και στον Γενικό Επίτροπο Επικρατείας στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Σύμφωνα με το πόθεν έσχες ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει συνολικό εισόδημα 250.955, 87 ευρώ τα 150.000 από τα οποία δικαιολογεί ως λήψη δύο δανείων . Δεν έχει δηλώσει το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου ενώ παλιότερα περιουσιακά του στοιχεία δεν δικαιολογούνται με βάση τα εισοδήματα του.

Έχει το 50% της επικαρπίας ενός αγροτεμάχιου στην Αμάρυνθο 1.276 και 745 τμ αντίστοιχα που αποκτήθηκαν το 1983 και 1986 , την επικαρπία του 50% σπιτιού στον Κόρφο Κορινθίας 147 τμ που αποκτήθηκε από αγορά το 1994, δύο διαμερίσματα 59 και 142 τμ στην Κόμνα Τράκα που το αγόρασε το 2004 , ενώ η σύζυγος του Βίκυ Σταμάτη έχει από γονική παροχή ένα διαμέρισμα στο Χαλάνδρι 130 τμ.

Το ζεύγος δεν έχει καμία μετοχή ενώ ο ίδιος εμφανίζει να έχει μόνο 4297 ευρώ στην Εθνική τράπεζα , 7.000 ευρώ από δάνεια που έχει πάρει από Eurobank και Πειραιώς το πρώτο επισκευαστικό και το δεύτερο καταναλωτικό! Η δε σύζυγος φέρεται να διαθέτει όλα και όλα 225 ευρώ στην City Bank. Τι αυτοκίνητο δηλώνει; Ένα αυτοκίνητο 700 κυβικών που αγόρασε το 2007.

Η αντίδραση του κ. Τσοχατζόπουλου

Την αντίδραση του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, προκάλεσε αναφορά του επικεφαλής της Επιτροπής Ελέγχου Οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών, αντιπροέδρου της Βουλής Ευάγγελου Αργύρη, σύμφωνα με την οποία η δήλωση πόθεν έσχες του πρώην υπουργού για το έτος 2009, «κρίθηκε ως ανειλικρινής μετά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε και την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου».

«Το σήριαλ με την συγκεκριμένη δήλωση πόθεν έσχες κρατάει έναν χρόνο τώρα», απάντησε με δήλωσή του ο πρώην υπουργός. «Από την Επιτροπή Ελέγχου των πόθεν έσχες της Βουλής, επανειλημμένα μου ζητήθηκαν και απέστειλα επιπρόσθετα στοιχεία, τόσο για την περιουσιακή μου κατάσταση, όσο και για τους τραπεζικούς μου λογαριασμούς και την διαχρονική εξέλιξή τους (...) Πρόκειται για μια πρωτοφανή έρευνα από την Επιτροπή, παράλληλα και με τον έλεγχο που επί έναν χρόνο διεξάγει το ΣΔΟΕ στα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία μου».

Ο κ. Τσοχατζόπουλος επισημαίνει στη δήλωσή του πως το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου που αγοράστηκε το Πάσχα του 2010, δηλώθηκε κανονικά στην φορολογική δήλωση του 2011, όπως κατά πάγια πρακτική συμβαίνει. «Παρ' όλα αυτά, κατέθεσα στην Επιτροπή πόθεν έσχες ήδη από το φθινόπωρο του 2010, όλα τα οικονομικά και φορολογικά στοιχεία σε σχέση με το συγκεκριμένο ακίνητο (...) Όσον αφορά περιουσιακά στοιχεία που δήθεν δεν δικαιολογούνται, όπως έχω δηλώσει στην Επιτροπή, το συνολικό μη αναλωθέν κεφάλαιο προς κάλυψη τεκμηρίων για τα οικονομικά έτη 2003 έως 2010, ανέρχεται στο ποσό των 719.000 ευρώ, το οποίο καλύπτει οποιαδήποτε αγορά περιουσιακών στοιχείων και τα τεκμήρια διαβίωσής μου για το εν λόγω διάστημα μέχρι και σήμερα» αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ