Προστατεύστε τα ζώα φάρμας! - iefimerida.gr

Προστατεύστε τα ζώα φάρμας!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων (GAWF) σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την προστασία των ζώων φάρμας, έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Πολωνική πρεσβεία στο Παλαιό Ψυχικό για τη Μεγάλη Τρίτη.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει , στη 1 το μεσημέρι, της Μεγάλης Τρίτης. Την ίδια ώρα σε άλλες 14 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα γίνουν αντίστοιχες διαμαρτυρίες πολιτών που εναντιώνονται στην απροθυμία που επιδεικνύει η κυβέρνηση της Πολωνίας να απαγορεύσει τις κλωβοστοιχίες για τις αυγοπαραγωγικές όρνιθες. Το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί από 1η Ιανουαρίου 2012 σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν ενημερωθεί σχετικά εδώ και 12 χρόνια! Ωστόσο η Πολωνία ζητά να καθυστερήσει η εφαρμογή της οδηγίας της Ε.Ε.

Το Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων αντιδρά σε οποιαδήποτε καθυστέρηση στην απαγόρευση κλωβοστοιχιών και καλεί όλους να παρευρεθούν στη διαμαρτυρία, στην οδό Χρυσανθέμων 22 συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι του φορέα αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Θέλουμε η αλλαγή για τις κότες να γίνει όπως έχει υπογραφεί στη σχετική Οδηγία από το 1999 και να εφαρμοστεί κανονικά από 1/1/2012.Οχι άλλες καθυστερήσεις στην ευζωία των ορνίθων. Οποιαδήποτε καθυστέρηση σημαίνει ότι εκατοντάδες κότες θα συνεχίσουν να ζουν σε χώρος λιγότερο από ένα χαρτί Α4 μέχρι το τέλος της ζωής τους».

Και αν νομίζετε ότι όλο αυτό δεν είναι και τόσο σοβαρό μάθετε τι συμβαίνει με τις κότες που βρίσκονται κλεισμένες σε κλουβιά για μαζική παραγωγή αυγών σύμφωνα πάντυα με τα στοιχεία του GAWF «Η κότα στο κλουβί είναι αδύνατον να απλώσει τα φτερά της. Δεν μπορεί να χτίσει τη φωλιά της. Βαριέται τόσο πολύ, που μαδάει τα ίδια της τα φτερά και τσιμπάει τις άλλες κότες. Δεν βλέπει ποτέ το φως της ημέρας. Και μόλις μετά από έναν χρόνο αρχίζει να παθαίνει κατάγματα εξαιτίας της έλλειψης άσκησης. Τότε σφαγιάζεται! Και συνεχίζουν «Οι κότες είναι όντα με αισθήματα και όχι μηχανές που παράγουν αβγά. Πεινάνε, διψάνε κι αισθάνονται πόνο και απόγνωση, όπως οι σκύλοι και οι γάτες. Γιατί, λοιπόν, τις χρησιμοποιούμε σαν μηχανές;»

Η λύση απλή; απλά αρχίστε να καταναλώνετε αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής, κοστίζουν ελάχιστα ακριβότερα από τα άλλα και οι συνθήκες διαβίωσης των πολυρικών που τα παράγουν είναι κατά πολύ βελτιωμένες.

Μήπως έχουν δίκιο; Για σκεφτείτε το καλά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ