Παπαδήμος: Αφήστε τις περιοδείες και ασχοληθείτε με το έργο σας - iefimerida.gr

Παπαδήμος: Αφήστε τις περιοδείες και ασχοληθείτε με το έργο σας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαφές μήνυμα προς τους δελφίνους του ΠΑΣΟΚ, που είναι παράλληλα υπουργοί, ότι το κυβερνητικό έργο προέχει έναντι της διαδικασίας διαδοχής στο κόμμα στέλνει το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λουκάς Παπαδήμος δεν έχει πρόβλημα με τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, «αρκεί να μην εμποδίζουν το κυβερνικό έργο». Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός ζητά από τους υπουργούς του που έχουν δηλώσει (ή φέρονται) ως υποψήφιοι να διεκδικήσουν την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ να ασχοληθούν με τα υπουργικά τους καθήκοντα.

Μάλιστα, όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός διαμηνύει ότι δεν θα έχει πρόβλημα αν η διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ γίνει με εκλογή προέδρου από την κοινοβουλευτική ομάδα. Ωστόσο, αν η εκλογή γίνει, όπως προβλέπει το καταστατικό του κινήματος με ανοικτές διαδικασίες και εκλογή από τους φίλους και ψηφοφόρους του κινήματος, ο Λουκάς Παπαδήμος δεν θα δεχτεί να ξεκινήσουν περιοδείες οι υπουργοί σε αυτήν την κρίσιμη χρονική συγκυρία. Αντίθετα, ο πρωθυπουργός φέρεται να μην έχει πρόβλημα με την εκλογή από τη βάση αν οι περιοδείες ξεκινήσουν στα τέλη του Ιανουαρίου οπότε λογικά θα έχει ολοκληρωθεί το PSI και το κυβερνητικό έργο θα έχει προχωρήσει στο βαθμό που χρειάζεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλαίσιο για το PSI θα έχει ολοκληρωθεί νωρίτερα και μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης βρίσκονται όλα τα θέματα, ακόμα και η υπαγωγή των νέων ομολόγων στο αγγλικό δίκαιο. Υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή δήλωνε χαρακτηριστικά στο iefimerida.gr ότι: «Αν πετύχεις καλό επιτόκιο δίνεις κάτι άλλο», τονίζοντας ότι υπό συζήτηση είναι και το είδος των τραπεζικών μετοχών (κοινές ή προνομιούχες) που θα πάρει το κράτος στα πλαίσια του προγράμματος αναχρηματοδότησης.

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός, που απορρίπτει κάθε θέμα ανασχηματισμού, έχει συγκαλέσει για αύριο και μεθαύριο υπουργικό συμβούλιο. Στόχος του πρωθυπουργού είναι η εντατικοποίηση του έργου της κυβέρνησης με αιχμή τις αλλαγές στις επικουρικές συντάξεις, το φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται τις επόμενες ημέρες και το άνοιγμα των επαγγελμάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ